Toja Černe in Dejan Sitar tik pod stopničkami

Slovenska lokostrelca s sestavljenim lokom sta na dvoranskem SP v Ankari končala kot četrta v članski konkurenci.

Objavljeno
07. marec 2016 19.01
Janez Porenta
Janez Porenta

Ankara - Potem ko se je mladinec z ukrivljenim lokom Rok Bizjak na dvoranskem svetovnem prvenstvu v lokostrelstvu v Turčiji okitil z bronastim odličjem, do katerega se je dokopal z zmago po ogorčenem dvoboju malega finala z Ukrajincem Romanom Šeremetom, sta se v obračunih za bron v članski konkurenci znašla tudi tekmovalca s sestavljenim lokom Toja Černe in Dejan Sitar, a sta oba končala na nehvaležnem, toda še vedno odličnem četrtem mestu.

Toja je najprej v polfinalu pokleknila pred Rusinjo Albino Loginovo (144:146), nato pa je v boju za tretje mesto premoč priznala tudi Belgijki Sarah Prieels, ki jo je odpravila s 140:139. Obe tekmici sta, zanimivo, na svetovni jakostni lestvici sicer uvrščeni nižje kot 22-letna Vikrčanka, sta pa obe starejši in izkušenejši. »Dvoranske sezone je konec, zame je bila najuspešnejša doslej, zares pa se veselim, da bom že v ponedeljek lahko streljala na prostem,« poudarja Černetova.

Dejan, ki je v polfinalu pokleknil pred Nizozemcem Mikom Schloesserjem (148:149), v malem finalu ni imel možnosti proti Irancu Omidu Taheriju, ki se je veselil zmage s 147:142. Svetovna prvaka sta postala Italijanka Irene Franchini in Francoz Sebastien Peineau.