Toja Černe meri na stopničke

V Københavnu se danes začenja SP v lokostrelstvu, glavni slovenski adut bo junakinja nedavne univerzijade Toja Černe.

Objavljeno
26. julij 2015 13.29
suhadolnik černe
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

København - Danes se v Københavnu začenja svetovno prvenstvo v lokostrelstvu, ki se ga udeležuje tudi slovenska odprava na čelu z junakinjo nedavne univerzijade v Južni Koreji, srebrno s sestavljenim lokom Tojo Černe, ki jo kvalifikacije čakajo jutri popoldne, že zjutraj pa bodo v ognju tudi tekmovalke in tekmovalci z ukrivljenim lokom.

Mlada, 22-letna Vikrčanka je z zadnjimi dosežki dokazala, da je v dobri formi, temu primerno ambiciozna so tudi njena pričakovanja pred prvenstvom: »Svetovno prvenstvo na Danskem lahko opišem kot bazen, poln morskih psov, in eden izmed njih sem tudi jaz. Sem dobro pripravljena in se veselim izziva. Vem, da sem sposobna poseči po odličjih, upam pa, da mi bo ob strani stala tudi športna sreča. Večina tekmovalk je dobro pripravljenih, vprašanje je zgolj, ali sem jaz bolje. Z veliko truda, vloženega v treninge, verjamem, da sem.«

Toja, sicer študentka ljubljanske Fakultete za šport, ima v domači vitrini že zlato odličje z lanskega svetovnega prvenstva v poljskem lokostrelstvu v Zagrebu.