Toja Černe na SP za las ob polfinale in odličje

Mlada slovenska lokostrelka je četrtfinalni dvoboj s sestavljenim lokom izgubila šele po dodatnem streljanju.

Objavljeno
30. julij 2015 17.16
suhadolnik černe
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

København - Potem ko se je lani okitila z naslovom svetovne prvakinje v poljskem lokostrelstvu, je 22-letna Vikrčanka Toja Černe vpisala nov izjemen dosežek tudi na letošnjem SP v tarčnem lokostrelstvu na Danskem. Med članicami s sestavljenim lokom je namreč zasedla peto mesto, potem ko je takšno uvrstitev nakazovala že s kvalifikacijskim rezultatom (682).

Zaradi odličnega kvalifikacijskega izhodišča je izpustila prva dva kroga izločilnih bojev, nato pa v šestnajstini finala odpravila Nizozemko Irino Marković (143:138) in v osmini finala Kolumbijko Alejandro Usquiano (141:140). V četrtfinalu se je na nož udarila z Američanko Crystal Gauvin. Po izstreljenih petnajstih puščicah je bil rezultat poravnan (142:142), zato je odločalo izločevalno streljanje, v katerem tekmovalki sprožita še vsaka po eno puščico, napreduje pa tista, ki zadane bliže geometrijskemu centru tarče. Toja je zadela 9, tekmica pa 10 in se tako prebila v polfinale.

Slovenska predstavnica, študentka ljubljanske Fakultete za šport, se je tako veselila petega mesta, s čimer je še nadgradila šesti dosežek v kategoriji mešanih parov v navezi z Dejanom Sitarjem. »Zame je bilo to še eno uspešno tekmovanje, vem pa, da zmorem še bolje in višje, zato se tu ne bom ustavila,« je kratko strnila vtise Černetova.