Toja Černe na stopničkah tudi v Lancastru

Slovensko lokostrelko je v finalu sestavljenega loka po izločilnem strelu (11:9) ugnala Američanka Sarah Lance.

Objavljeno
25. januar 2016 17.28
Janez Porenta
Janez Porenta

Lancaster - Slovenska lokostrelka Toja Černe po koncu minule sezone ni počivala, temveč je pod budnim očesom partnerja, svetovnega prvaka Bradyja Ellisona, še izbrusila formo, kar se ji obrestuje že na začetku novega tekmovalnega leta. Tudi na tretji dvoranski preizkušnji, tradicionalni klasiki v ameriškem Lancastru, se je zavihtela na zmagovalni oder, tokrat je bila druga s sestavljenim lokom.

Da bo resna kandidatka za odličja, je dokazala že v kvalifikacijah, v katerih si je pokorila vso konkurenco (645). Tudi finalni dvoboj s Sarah Lance je začela odlično (32:29), nato pa tekmici dovolila, da je izenačila (128:128) in izsilila še izločilni strel, pri katerem je bila uspešnejša Američanka (11:9). Vseeno je bila 22-letna Vikrčanka lahko zadovoljna, saj je bila tekma nekoliko drugačna, kot jih je bila vajena sicer - z drugačnimi tarčami in drugačnim centrom, obenem je njeno izvedbo ogrožal bližajoč se snežni vihar.

»Izšlo se je dobro, resda ne povsem po načrtih, a sem z doseženim vseeno zadovoljna. Tekmovala sem proti številnim odličnim strelkam in to imam v mojem športu najraje,« je poudarila Toja in smeje dodala: »Očitno se greva z Bradyjem igro lovljenja enakih dosežkov na vsaki tekmi. Oba sva bila prva v Bangkoku, tretja v Nimesu in druga tu v Lancastru.«