Toja Černe spet na stopničkah

Preboj v finale dvoranskega lokostrelskega svetovnega pokala v Nimesu ji je ušel za milimeter, končala je na 3. mestu.

Objavljeno
18. januar 2016 17.19
Janez Porenta
Janez Porenta

Nimes - Tako kot je najboljša slovenska lokostrelka ta hip Toja Černe končala prejšnje koledarsko leto, je tudi začela novega: s kolajno na preizkušnji dvoranskega svetovnega pokala. V francoskem Nimesu je zasedla odlično tretje mesto med članicami s sestavljenim lokom, ob čemer je imela tudi nekaj smole. V polfinalu je namreč dosegla povsem enak rezultat kot Mehičanka Linda Ochoa-Anderson (145:145), v izločilnem strelu sta obe zadeli 10, le da je tekmičin poskus končal milimeter bližje centru.

V malem finalu se je nato 22-letna Vikrčanka pomerila s Francozinjo Sandrine Vandionant in jo po izenačenem dvoboju (143:143) odpravila z dodatnim strelom (10:9). Tako se je Toja še četrtič doslej v Nimesu povzpela na stopničke - v letih 2011 in 2012 je bila druga, lani pa tretja. Na poti do polfinala je sicer izločila Italijanko Viviano Spano (145:143), Nemko Janine Meissner (146:143) in Ukrajinko Viktorijo Djakovo (145:144). »Tekma ni bila enostavna, privajam se še na novo opremo, ki pa deluje odlično. Zadovoljna sem s streljanjem v obeh tekmovalnih dneh, prav čudovito pa je videti, koliko izjemnih ljudi me obkroža in mi pomaga živeti moje sanje,« je strnila vtise Černetova, ki se je izkazala že v kvalifikacijah z novim osebnim in izenačenim evropskim rekordom (589).

Njen uspeh so dopolnili še Gašper Štrajhar s srebrnim odličjem med mladinci ukrivljenega loka, Staš Modic s šestim mestom med mladinci sestavljenega loka, Klemen Štrajhar z devetim mestom med člani ukrivljenega loka in Ana Umer, ki je bila med članicami z ukrivljenim lokom sedemnajsta.