Tokič in druščina pred izjemno zahtevnim zalogajem

Moška namiznoteniška reprezentanca bo na ekipnem EP tekmovala v skupini smrti s Portugalsko, Avstrijo in Slovaško. 

Objavljeno
07. september 2017 16.01
J. P.
J. P.

Ljubljana - Luksemburg bo od prihodnje srede naprej gostil namiznoteniško ekipno evropsko prvenstvo, tudi z obema slovenskima izbranima vrstama, več pozornosti pa bo namenjene moški, ki se je skozi kvalifikacije - proti Belgijcem in favoriziranim Poljakom - prebila v elitni razred in bo nastopila med 16 najboljšimi reprezentancami. Žreb ji ni bil naklonjen, četi selektorja Jožeta Urha (Bojan Tokič, Darko Jorgič, Deni Kožul in Jan Žibrat) bodo namreč v skupini B nasproti stali branilka naslova Portugalska, Avstrija in Slovaška, v četrtfinale pa napredujeta najboljši dve zasedbi.

»Težko bi sestavili zahtevnejšo skupino, saj sta v njej zadnja dva evropska prvaka in Slovaška, ki je tik pred zdajci dobila dovoljenje za registracijo dveh Kitajcev. A je, kar je. Morda je celo bolje, da nam je sreča obrnila hrbet zdaj, ko smo še zeleni in še nimamo možnosti za najvišje domete, ne pa čez nekaj let, saj bomo ugoden žreb potrebovali, ko bomo dozoreli. V obračune moramo iti sproščeno in brez pritiska, saj ne bomo favoriti. Smo nevarni, a znamo tudi nihati v igri. Uvrstitev ne sme biti prioriteta, tako ali tako ne izpade nihče,« je za STA pojasnil selektor Urh.

Dekleta bodo pod taktirko selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek tekmovala v drugem kakovostnem razredu v skupini H, v kateri bodo še Grkinje, Izraelke in prvopostavljene Angležinje. Za Alex Galič, Manco Fajmut ter mladi Katarino Stražar in Ano Tofant mora biti cilj prvo mesto v skupini, saj so že v kvalifikacijah dokazale, da se lahko enakovredno kosajo tudi z Otočankami. Slovence prvi dvoboj s Portugalci čaka v sredo ob 13. uri, Slovenke pa tri ure pozneje z Izraelom.