Tokič v glavnem žrebu Dohe

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec se bo v Katarju v šestnajstini finala pomeril z Nigerijcem Quadrijem Aruno.

Objavljeno
19. februar 2015 15.27
vidic tokič
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Doha - Edini slovenski zastopnik na mednarodnem odprtem prvenstvu Katarja v Dohi, prekaljeni 34-letni namiznoteniški as Bojan Tokič, se je uspešno prebil skozi kvalifikacije. Potem ko je bil v uvodnem kolu prost, je nato brez pretiranih težav, s 4:0 (7, 8, 4, 4), odpravil Poljaka Pawla Fertikowskega, danes pa se mu ni znal na zadnji stopnički po robu postaviti niti Francoz Stephane Ouaiche, ki je Goričanu dihal za ovratnik v uvodnem nizu, nato pa je naš prvi loparček pohodil stopalko za plin in zmagal s 4:0 (17, 7, 9, 6).

Zdaj izkušenega Primorca v šestnajstini finala čaka Nigerijec Quadri Aruna, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščen 31 mest višje kot Tokič, ki zaenkrat drži 63. mesto. Če naš predstavnik vpiše še eno zmago, ga v osmini finala čaka boljši iz obračuna med drugim nosilcem, Tajvancem Chih-Yuan Chuangom, in Južnim Korejcem Woojin Jangom.

Bojan Tokič je danes igral še med dvojicami in se z legendarnim Belorusom Vladimirjem Samsonovom uvrstil v četrtfinale, potem ko sta s 3:1 (9, 9, -9, 10) premagala Korejca Woojina Janga in Donghjuna Kima. Tokič in Samsonov se bosta v četrtfinalu pomerila s Singapurcema Zhikangom Wujem in Zijom Yangom.