Tokić v Halmstadu do olimpijske vozovnice

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić si je na kvalifikacijskem turnirju v Halmstadu zagotovil nastop na OI v Riu.

Objavljeno
15. april 2016 00.37
Slovenija Velenje 27.01.2012 - Namizni tenis. Na sliki TOKIC Bojan. Foto: Leon VIDIC/DELO
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Halmstad - Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić se je z zmago proti Portugalcu Joau Geraldu s 4:1 (-6, 4, 5, 9, 13) na kvalifikacijskem turnirju v švedskem Halmstadu še tretjič zaporedoma uvrstil na olimpijske igre.

Olimpijski kvalifikacijski turnir je v prvih dveh dneh postregel z nekaj presenečenji, predvsem pa s potrditvijo, da gre za igro živcev, prepleteno z ogromno motivacije in čustvi. Bojan Tokić, Jan Žibrat, Darko Jorgić in Alex Galič so vsi prestali kvalifikacije in se uvrstili v finalni del. Tokić in Žibrat sta skupino zapustila na tretjem mestu, kar jima je prineslo težje tekmece v prvem krogu glavnega dela tekmovanja, Jorgić in Galičeva pa sta si z 2. mestom v skupini priigrala vsaj na papirju nekoliko lažje delo.

Tokić je danes v prvem krogu s 4:2 premagal domačina Kristiana Karlsson s 4:2, v drugem krogu s 4:1 Jakuba Dyjasa iz Poljske, v odločilni tekmi za uvrstitev med osem najboljših igralcev, ki so si že zagotovili nastop na olimpijskih igrah, pa s 4:1 še Geralda.

»Do zdaj sem bil dvakrat na olimpijskih igrah in vedno sem mislil, da bo to moj zadnji nastop, saj so le vsake štiri leta. Na tako zahtevnem turnirju je ves čas veliko pritiska. V kvalifikacijski skupini nisem igral najbolje, proti Robinu Devosu sem skoraj zapravil visoko prednost, a sem se na srečo zbral in turnir končal na najboljši možni način,« je po novem velikem uspehu dejal 35-letni Tokić.

Žibrat, Jorgić in Galičeva obstali v prvem krogu

Drugi trije slovenski predstavniki so poslovili že po prvem krogu. Žibrata je s 4:2 zaustavil Rus Aleksander Šibajev, Jorgića Srb Peto Zsolt s 4:3, čeprav je najboljši evropski mladinec vodil že s 3:1 v nizih, Galičevo pa je s 4:1 zaustavila Poljakinja Katarzyna Grzybowska. Vsi trije bodo v petek imeli še eno priložnost, da se uvrstijo na olimpijske igre, vendar bodo morali na novem turnirju priti v finale.