Tokić v Katarju tudi prek druge ovire

V drugem dvoboju kvalifikacij turnirja v Dohi je Bojan Tokić s 4:3 premagal 46. igralca sveta Wang Zengyija.

Objavljeno
24. marec 2016 20.41
Š. Ro.
Š. Ro.
Doha - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič je dobil tudi drugi dvoboj kvalifikacij na mednarodnem prvenstvu Katarja v Dohi. Novogoričan je s 4:3 (-7, 6, -7, 5, -8, 5, 7) premagal 46. igralca sveta, Kitajca s poljskim potnim listom Wang Zengyija. To je bila prva zmaga v tretjem medsebojnem dvoboju za Slovenca.

V prvem kolu kvalifikacij je Tokič s 4:0 (4, 5, 9, 9) premagal Čeha Lubomirja Jančarika, s tem se mu je oddolžil za poraz na lanskem svetovnem prvenstvu. Na naslednji stošnički pa bo Tokiću nasproti stal Nemec Benedikt Duda, s katerim se do zdaj še ni pomeril.

»Kazen Namiznoteniške zveze Slovenije me je prizadela. Dolgo časa sem se obiral, a sem se pobral. Igram zelo dobro. Zelo sem zadovoljen, da sem Jančarika odnesel s terena, kot je on mene na SP lani. In da sem prvič premagal kitajskega Poljaka. Igram zelo dobro, pri žrebu pa nisem imel sreče. Tudi Duda je zahteven tekmec, je mlad in obetaven. Po teh dveh zmagah mislim, da sem tudi že zbral dovolj točk za uvrstitev na olimpijske igre v Rio,« se je zadnjih dogodkov v zvezi z izključitvijo odzval Tokič, ki je v Dohi edini slovenski predstavnik.

Skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem bo Tokič nastopil tudi v igri dvojic, kjer je bo igralo le 16 parov, tako da kvalifikacij ne bo. Prva tekmeca slovensko-srbske naveze bosta v petek Jiang Tianyi in Wong Chun Ting iz Hongkonga.