Tokrat dva obetavna niza Calcita, a spet brez točke

Odbojkarice Calcita Ljubljane praznih rok tudi ob slovesu od evropske sezone, s 3:0 jih je doma odpravil Sopot.

Objavljeno
27. januar 2016 21.37
Janez Porenta
Janez Porenta

Gdansk – Slovenske prvakinje, odbojkarice Calcita Ljubljana, so krstno sezono med klubsko elito stare celine končale brez zmage, brez točke, brez osvojenega niza in kot najslabša zasedba v konkurenci. Sinoči so bile dva niza enakovredne slovitemu domačemu Sopotu, ki je veliko kakovostno razliko potrdil šele v končnici.

Osvojitev častnega niza je ostala račun brez krčmarja, pred zadnjimi dvoboji je v ljubljanskem taboru niti niso več napovedovali naglas. Letvica je bila znižana, varovanke Gašperja Ribiča so se skušale le še čim dostojneje predstaviti evropski javnosti, saj je bilo jasno, da so tekmice iz treh evropskih velesil, Turčije, Italije in Poljske, vsaj korak spredaj. A za častni niz si je Calcit sinoči priigral dve priložnosti.

V prvem nizu so gostje dolgo časa izkoriščale podcenjevanje domačega trenerja Lorenza Micellija, ki je spočil nekaj nosilk igre. Tako so slovenske prvakinje še vodile s 17:15 in šele nato podžgale tekmice, da so v ključnih trenutkih vendarle zagospodarile na parketu. V drugem delu je bilo podobno, na prvi tehnični odmor so Ljubljančanke odnesle dve točki naskoka, že do drugega se je tehtnica krepko nagnila na stran Sopota. V končnici je Calcit ob začetnem udarcu korektorke Olivere Kostić vpisal tri točke zapored, a do zasuka ni prišlo. V zadnjem nizu se je gostjam igra sesula že na začetku, predvsem so klecnile pri sprejemu, ki je dovolil kar sedem domačih asov.

»Prva dva niza smo dobro držali sprejem, v tretjem pa popustili, tudi tekmice so bolj pritisnile s servisom, predvsem pa smo si privoščili nekaj nepotrebnih napak. Žal smo ligo prvakinj končali brez osvojenega niza, upam pa, da to ni bil naš zadnji stik z evropsko elito,« je poudaril trener Ribič.