Tomičeva jezna in razočarana zaradi diskvalifikacije

Na dvoranskem atletskem mitingu v Ljubljani je v skoku v daljino zmagala Nina Djorrjevič, v troskoku pa Saša Babšek.

Objavljeno
06. februar 2016 22.18
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Ljubljana - Na dvoranskem atletskem mitingu v Ljubljani je Nina Djordjevič (Velenje) zmagala v skoku v daljino s 6,25 metra, v troskoku pa je bila najboljša Saša Babšek (Slovenska Bistrica) s 13,28 m. Kljub zmagi, nista bili najbolj zadovoljni s svojima nastopoma.

»Imela sem kar štiri prestope, ker sem imela težave z ritmom v teku. Nikakor mi ni uspelo sestaviti dobrega zaleta in s tem povezano tudi dobrega skoka. Naslednjo priložnost bom imela v petek v Linzu, kjer bo tudi konkurenca močnejša,« je povedala Djodrjevičeva. »Čeprav sem zmagala, pa sem imela ponovno veliko težav in nisem zadovoljna. Dva skoka pa sem naredila kar dobro, a sem na žalost prestopila,« pa je pojasnila Babškova.

Jan Žumer (Mass)je slavil na 60 m (6,92) in za dve stotinki ugnal Ahaca Moretija (Krka 6,94). Med članicami je pod osmimi sekundami 60 m pretekla le Tina Slejko (Gorica, 7,85), ki je bila na tej razdalji z ovirami druga (8,89) za Lauro Strajnar (Mass, 8,78). Slovenski rekorder Damjan Zlatnar (Mass) je zmagal na 60 m ovire (8,29) pred Petrom Hribarškom (Velenje, 8,40).

Tomičeva diskvalificirana

Marina Tomič (Kladivar Celje) pa je kot edina slovenska atletinja na dvoranskem atletskem mitingu v francoskem Mondevilleju. V teku na 60 m ovire je sicer prišla do cilja kvalifikacij (8,26), vendar so jo na nenavaden način diskvalificirali 20 minut po teku.

»V 20 letih, odkar sem v atletiki, česa takega še nisem doživela. Prvi start so označili kot neuspešen, vendar so vsem pokazali zeleni karton in nobenega rdečega. Drugi start je bil uspešen, pri mojem imenu se je izpisal čas 8,26 sekunde. Nato sem čakala na izide, da bi videla, če sem prišla v finale. Ko so ti prišli, je pisalo, da sem diskvalificirana. Reakcijski čas je bil 0,127 in tudi tu ne bi smelo biti težav, to sem povedala tudi pri pritožbi, pa mi je uradnik dejal, da sem na startu premaknila ramo. Dejala sem mu, da bi mi moral potem takoj pokazati rdeči karton, ne pa da me je na osnovi svoje trditve diskvalificiral naknadno precej po tekmi. Govorila sem tudi z našim starterjem, ki je dejal, da česa takega ne bi smeli storiti. Tako nisem imela možnosti, da bi nastopila v finalu in popravila svoj prvi nastop, ko sem slabo startala in prešla prvo oviro, potem pa imela dober finiš,« je bila jezna in razočarana Tomičeva, ena izmed štirih slovenskih atletinj in atletov, ki že imajo normo za marčevsko dvoransko svetovno prvenstvo v Portlandu.