Trajković bo moral za zmago streti štiri borce

Tekvondo: V Mariboru pričakujejo skoraj tisoč tekmovalcev. Točke štejejo tudi za Tokio 2020.

Objavljeno
24. februar 2017 22.12
simnovec/Trajkovic
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Konec tedna bodo prišli na svoj račun navdušenci nad olimpijskim tekvondojem (WTF). Odprto prvenstvo Slovenije, ki bo danes in jutri gostovalo v mariborski dvorani Tabor, bo eden najmočnejših turnirjev doslej na slovenskih tleh, na katerem se bodo predstavili številni odlični tekvondoisti.

Deveti turnir »Slovenia Open« bo zanimiv, privlačnost športne panoge in morda rekordna udeležba turnirja naj bi napolnili dvorano Tabor. Na tekmovanje je prijavljenih 980 tekmovalcev in tekmovalk, med njimi polovica članov iz 38 držav, ob tem bo aktivnih 57 mednarodnih sodnikov z vseh koncev sveta; samo s slednjimi bodo imeli organizatorji 20.000 evrov stroškov.

Slovenska reprezentanca se je podala na turnir z imenitno popotnico odprtega prvenstva Turčije, na katerem so blesteli naši borci in borke, zadnji dan turnirja sta osvojila kolajni še Ivan Trajković (do 87 kg) in Ana Petrušić (do 49 kg). Trajković je klonil šele v finalu proti Rusu Vladimirju Larinu (14:17), pred tem pa so pokleknili pred njim Petr Štulkov (Rus), Aleksej Prjažnikov (Rus), Yassine Trabelsi (Tun) in Ensar Uguz (Tur). Tudi jutri bi moral naš najboljši tekvondoist premagati štiri borce v atraktivni kategoriji do 87 kg.

»Letos bo konkurenca močnejša kot lani, v moji kategoriji bo 17 tekmovalcev. Kljub temu želim nadaljevati v ritmu, ki sem si ga zastavil,« napoveduje Trajković, čigar cilj je uvrstitev na OI v Tokiu. Turnir v Mariboru ima oznako »G1«, zato bo štel tudi za olimpijske točke. Trajković ta čas zaseda 19. mesto jakostne lestvice, ki bo objavljena marca. Do vrhunca sezone, SP v Južni Koreji (od 24. do 30. junija), se želi prebiti med najboljših 10, kar bi mu prineslo vsaj na papirju lažji žreb, izognil bi se prvim štirim borcem z lestvice.

Letošnje OP Slovenije bo v vsakem primeru zanimivo. »Imeli bomo rekordno gledanost, ne nazadnje bodo prišli k nam tudi nekateri nosilci kolajn z OI, SP in EP,« je zatrdil Kristijan Kovačič, direktor slovenske zveze WTF. Gledalci bodo spremljali boje na osmih borilnih prostorih, finalne boje turnirja, katerega organizacija bo stala 50.000 evrov, si bo možno ogledati tudi na televiziji BK.