Trajkovič bo skušal pozlatiti srebro z EP ‘12

Tekvondoist Ivan Trajkovič je bil najboljši član na nedeljskem državnem prvenstvu.

Objavljeno
15. april 2014 20.59
Posodobljeno
16. april 2014 09.00
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana – Ivan Trajkovič je na nedeljskem državnem prvenstvu v tekvondoju olimpijskega združenja WTF le še potrdil, da je v tem korejskem borilnem športu št. 1 v Sloveniji. Ob zlati kolajni si je namreč prislužil tudi naziv najboljšega člana na tekmovanju, ki ga je – zanimivo – prejel sploh prvič.

»V prejšnjih letih tega priznanja nisem mogel dobiti, ker sem imel običajno na DP le eno borbo, tokrat pa sta se mi po robu postavila celo dva tekmeca. Ne pomnim, kdaj je bila moja kategorija (nad 87 kg) nazadnje tako polna,« je bil prijetno presenečen 22-letni Bistričan, ki je na poti do svojega četrtega članskega naslova državnega prvaka na Vrhniki visoko odpravil Gorana Ferbiška in Matica Dragojeviča.

Trajkovič je bil sicer letos zelo uspešen tudi v mednarodni konkurenci; na turnirjih za svetovni pokal na Švedskem in v Egiptu si je izbojeval 1. in 3. mesto, na odprtem prvenstvu Slovenije pa je bil drugi. Brez kolajne je tako ostal le na tekmovanju v Eindhovnu, kjer ga je v drugem dvoboju ustavila poškodba desne stegenske mišice.

»Ker je šlo za isto nogo in isto mišico, ki sem si jo poškodoval že na lanskem svetovnem prvenstvu v Puebli, sem se ustrašil, da je kaj hujšega. A se je kmalu izkazalo, da sem staknil 'zgolj' močnejši udarec, tako da sem hitro okreval in zdaj spet vadim s polno paro,« je tekvondoist mariborskega kluba Jitae razkril pred današnjim odhodom proti Varšavi, kjer bo skupaj z reprezentančnima kolegoma Anito Kaltak (najboljšo članico na DP) in Juretom Pantarjem opravil zaključne priprave pred bližnjim prvenstvom stare celine med 1. in 4. majem v Bakuju.

Kakor na slehernem tekmovanju bo tudi v glavnem mestu Azerbajdžana meril na vrh. »Glede na to, da sem pred dvema letoma na evropskem prvenstvu v Manchestru osvojil srebrno kolajno, je logično, da se želim zdaj povzpeti še stopnico višje,« je poudaril Trajkovič, ki se na aprilski lestvici svetovne zveze WTF drži na visokem petem mestu, medtem ko je v kvalifikacijah za OI '16 osmi in tako na dobri poti, da se neposredno uvrsti na športni spektakel čez dobri dve leti v Riu de Janeiru. To je tudi eden od njegovih velikih ciljev.

»Z zmagoslavjem v Bakuju bi se precej odlepil od tekmecev,« je preračunal študent matematike na fakulteti v Mariboru, ki bo na EP drugi nosilec, saj je od Evropejcev v točkovanju pred njim le britanski Afričan Mahama Cho. »To je po eni strani seveda zelo dobro, kajti tako se bom izognil predkrogu in dobil vsaj na papirju lažjega nasprotnika, po drugi strani pa slabo, saj si nižje postavljeni tekmeci toliko bolj goreče želijo moj skalp. Zato bom moral biti toliko bolj pazljiv, da me ne bi kdo presenetil,« je še dejal udeleženec OI v Londonu '12 in dobitnik bronastega odličja na lanskem SP v Puebli, vesel, ker so ga kot vrhunskega športnika pred kratkim zaposlili na ministrstvu za notranje zadeve, saj bo lahko poslej stoodstotno osredotočen na tekvondo ...