Trajkovič po bronu: Čez dve leti grem po zlato na SP

Tekvondoist Ivan Trajković je na SP s poškodovano nogo prišel do 3. mesta.

Objavljeno
22. julij 2013 10.58
Velika Britanija,London,08.08.2012 Ivan Konrad Trajkovic na tiskovni konferenci reprezentance v taekwondoju.Foto:Matej Druznik/DELO
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Puebla – Ivan Trajkovič, 21-letni tekvondoist iz Slovenske Bistrice, pred slehernim tekmovanjem v slogu športnika v pravem pomenu besede meri na vrh. Tako si je osvojitev lovorike za cilj zadal tudi na 21. svetovnem prvenstvu olimpijskega združenja WTF v Mehiki. Da jo je bil sposoben osvojiti, je dokazal predvčerajšnjim, ko mu je nastop v polfinalu preprečila poškodba noge.

»Seveda smo lahko zdaj pametni in ugibamo, kaj bi bilo, če bi bilo, a bil sem res dobro pripravljen. Verjamem, da sem bil zrel celo za zlato, kar bom skušal dokazati čez dve leti,« je poudaril Trajkovič, potem ko se je po zmagah nad Azerbajdžancem Jejhunom Hasanlijem (11:9), Mehičanom Ocelotzinom Sanchezom (7:5) in Poljakom Piotrom Hatowskim (10:5) prebil v polfinale kategorije nad 87 kilogramov, v katerem pa se nato ni mogel postaviti po robu Gaboncu Anthonyju Obameju, drugouvrščenemu na OI v Londonu '11 in novopečenemu svetovnemu prvaku.

»Že med prvim dvobojem sem v desno stegensko mišico prejel močan udarec s kolenom. Zelo me je bolelo. Ker pa so si obračuni sledili eden za drugim in sem bil ves čas ogret, je še nekako šlo. Toda pred polfinalom je nastopil triurni premor, med katerim sem se ohladil in takrat je bolečina prišla še bolj do izraza. Postala je že prav neznosna. Poskušal sem vse, da bi jo odpravil, nogo tudi povil, a je bilo na žalost vse zaman. Tako me je bolelo, da niti stati nisem mogel. Na žalost mi ni preostalo drugega, kot da sem predal polfinalni dvoboj,« je Trajkovič razkril, kaj ga je ustavilo na poti do morebitnega zaključnega obračuna in morda celo zlata. Kot je še sporočil po prespani noči, mu je noga močno otekla, nanjo pa še včeraj ni mogel stopiti, zato se bo po vrnitvi odpravil na ultrazvok.

Čeprav ostaja grenak priokus, je bil nadvse vesel tudi bronaste kolajne, s katero je ponovil podvig Franke Anić (do 67 kg). Skupaj sta Slovenijo (včeraj 15. med več kot 160 državami udeleženkami na SP) postavila na svetovni zemljevid v tekvondoju. Zelo blizu odličju je bila tudi petouvrščena Nuša Rajher (nad 73 kg), Jure Pantar (do 63 kg) pa je žal s 3:5 izgubil uvodni dvoboj s Tajvancem Chenom Yangom Weijem.