Lokostrelcu Roku Bizjaku bron na MSP

Na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Ankari se bosta za bronasti odličji potegovala še Toja Černe in Dejan Sitar.

Objavljeno
05. marec 2016 08.26

Ankara - Na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Turčiji slovenske barve zastopa sedem lokostrelk in lokostrelcev, v kvalifikacijah pa so bili najuspešnejši Dejan Sitar (4. mesto) in Toja Černe (6. mesto) v članski konkurenci s sestavljenim lokom ter mladinca Gašper Štrajhar (3. mesto) z ukrivljenim in Staš Modic (8. mesto) s sestavljenim lokom. Za nameček so bili mladinci z ukrivljenim lokom - ob Štrajharju še Rok Bizjak in Žiga Ravnikar - peti z novim državnim rekordom 1731 krogov.

V izločilnih bojih so se izkazali Černetova, Sitar in Bizjak, ki so si zagotovili obračune za bronasta odličja, medtem ko je preostala četverica - tudi članica z ukrivljenim lokom Ana Umer - zasedla deveto mesto. Sitar je uvodoma odpravil Avstralca Scotta Buscomba (148:146), nato Danca Stephana Hansena (150:147), v četrtfinalu pa z dodatnim strelom (10:9 - 146:146) še Italijana Micheleja Nencionija. V polfinalu je premoč priznal Nizozemcu Miku Schloesserju (148:149), zdaj ga v nedeljskem obračunu za bron čaka Iranec Omid Taheri.

Toja je bila uvodoma prosta, nato pa, obakrat s po 146:142, izločila Danki Eriko Anear in Tanjo Jensen. V polfinalu je bila zanjo prehud zalogaj Rusinja Albina Loginova (144:146), zdaj se bo jutri za bron potegovala proti Belgijki Sarah Prieels. Bizjak pa je drugega za drugim odpravil Američana Kima Minsooja (6:2), reprezentančnega kolega Ravnikarja (6:2) in Rusa Cirena Baltakova (6:5 - 10:8), v polfinalu pa ga je z dodatnim strelom (6:5 - 10:9) po izenačenem boju zaustavil Italijan David Pasqualucci. V malem finalu ga je čakal dvoboj z Ukrajincem Romanom Šeremetom, s katerim sta morala opraviti še dodatni strel, oba vpisala desetici, Rokova puščica pa je končala bližje sredini tarče, s čimer je končal na tretjem mestu in Sloveniji prinesel prvo kolajno na prvenstvu.