Trstenjakova do zmage v Düsseldorfu

Slovenska judoistka Tina Trstenjak je zmagala na tekmi svetovnega pokala v Düsseldorfu. Drakšič (do 73 kg) je bil peti.

Objavljeno
20. februar 2016 18.29
M. Ž.
M. Ž.

Düsseldorf - Slovenska judoistka Tina Trstenjak je zmagala na tekmi svetovnega pokala v nemškem Düsseldorfu.

Trstenjakova, ki nastopa v kategoriji do 63 kilogramov, je za začetek premagala Korejko Seulgi Kim, nato Kubanko Marcel Espinoso porazila z iponom, sledil  je dvoboj z Avstrijko Hilde Drexler, ki jo je premagala po točkah, v polfinalu je bila boljša od Mongolke Mönkhzaye Tsedevsürengiin, za konec pa jo je v finalu čaka dvoboj z Britanko Alice Schlesinger.

Trstenjakova je zgodaj prevzela pobudo, silila nasprotnico k napakam, s katerimi si je prislužila dve kazni. Minuto pred koncem je Celjanka Schlesingerjevo spravila na hrbet, jo prijela v osaekomi in s končnim prijemom za ipon zmagala predčasno.

Drakšič peti, Pogačnikova izgubila prvi dvoboj

V Düsseldorfu je tekmoval tudi Rok Drakšič in v kategoriji do 73 kg osvojil peto mesto. Drakšič je uvodoma premagal Nizozemca Sama Van 't Westendeja, zatem opravil s Turkom Hasanom Vanlioglujem in Latvijcem Dmitrijsom Fedosejenkovskim, njegov poohod pa je ustavil Korejec Changrim An in ga poslal v repepaž.

Slovenski borec je tam ugnal Mongolca Nyam-Ochirja Sainjargala, v borbi za bron pa po iponu izgubil proti Gruzincu Laši Šavdatuašviliju.

Ana Pogačnik je v kategoriji do 70 kilogramov izgubila že prvi dvoboj z Japonko Chizuru Arai.

V nedeljo bodo nastopili Mihael Žgank (do 90 kg), Klara Apotekar in Ana Velenšek (obe do 78 kg).