Trstenjakova in Jereb peta v Parizu

Judoista Tina Trstenjak in Andraž Jereb sta na grand slamu v Parizu izgubila dvoboja za odličja in zasedla peto mesto.

Objavljeno
06. februar 2016 21.23
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Pariz - Slovenski judoisti so prvi dan grand slama v Parizu ostali brez uvrstitve na zmagovalni oder. Temu sta se še najbolj približala Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov in Andraž Jereb v kategoriji do 66 kg, ki sta po odličnem predtekmovanju izgubila odločilna dvoboja za odličja in končala na petem mestu.

Trstenjakova, vodilna tekmovalka na svetovni lestvici najboljših judoistk sveta, je v predtekmovanju je premagala Szandro Szogedi iz Gane, nato Avstrijko Magdaleno Krsakovo in Kitajko Junxio Yang, v polfinalu izgubila z Japonko Miku Tashiro, v borbi za bron pa jo je nato premagala tudi Nizozemka Anicka Van Emden. Tina Trstenjak je kljub petemu mestu zadržala prvo mesto na jakostni lestvici.

Prijetno je presenetil Andraž Jereb, ki je premagal Srba Marka Vukičevića, Francoza Loica Karvala in Belgijca Kennetha van Gansbekeja, nato v polfinalni borbi izgubil z Mongolcem Tumurkhuleg Davaardorjem. V borbi za brona je bil močnejši tudi Korejec Baul An.

Adrian Gomboc je v isti kategoriji prišel na prag polfinala, a je v tretji borbi izgubil s Francozom Kilianom Le Blouchom. Rok Drakšič se je v kategoriji do 73 kg poslovil v drugem krogu, mladi Martin Hojak pa je v isti kategoriji izgubil že prvo borbo.

V nedeljo bosta nastopila še Ana Velenšek v kategoriji do 78 kg in Mihael Žgank do 90 kg. V Parizu nastopa več kot 550 tekmovalcev iz 91 držav.