Trstenjakovi zmaga, Drakšiču tretje mesto v Abu Dabiju

Slovenska judoistika Tina Trstenjak je slavila na tekmi svetovnega pokala v Abu Dabiju, Rok Drakšič je bil tretji.

Objavljeno
01. november 2014 16.22
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Abu Dabi - Slovenska judoistka Tina Trstenjak je zmagala na tekmi svetovnega pokala v Abu Dabiju med borkami do 63 kilogramov, njen uspeh je s tretjim mestom dopolnil Rok Drakšič (do 73 kg).

Trstenjakova je tekmovanje začela z zmago nad Mongolko Munkhzayo Tsedevsuren, nato je premagala še Kitajko Junxio Yang in Poljakinjo Agato Ozdobo.

Slovenska borka se je v finalu pomerila z Nizozemko Anicko Van Emden in po polovici borbe povedla z metom za vazari, dvajset sekund zatem pa Nizozemko na tleh ustavila še s končnim prijemom za predčasno zmago.

Drakšič tretji, Gomboc peti

Rok Drakšič je spodbudno začel z nastopi in zabeležil zmage nad Eiso Alalijem iz Kuvajta, Turkom Bayramom Ceylanom, Azerbajdžancem Rustamom Orojuvom, nato je v polfinalu izgubil proti Nizozemcu Dexu Elmontu, v borbi za tretje mesto pa je premagal Američana Nicholasa Delpopoloja.

Adrian Gomboc je v kategoriji do 66 kilogramov osvojil peto mesto, Andraž Jereb (do 66 kg) in Petra Nareks (do 52 kg) pa sta ostala brez uvrstitve.

V nedeljo bo v dvorani FGB nastopila še Ana Velenšek med borkami do 78 kilogramov.

V Abu Dabiju nastopa 318 judoistov in judoistk iz 59 držav, ki se potegujejo za skupni denarni sklad 154.000 ameriških dolarjev, pri čemer prvo mesto prinaša 5000 dolarjev - judoist prejme 4000 dolarjev, trener pa 1000 dolarjev - drugo mesto prinaša 3000 dolarjev, tretje pa 1500 dolarjev.