Tudi Asafo Powlla suspendirali za 18 mesecev

Eden številnih jamajških dopinških prekrškarjev, šprinterski as Asafa Powell, se bo na steze vrnil že 20. decembra letos.

Objavljeno
10. april 2014 18.24
Posodobljeno
10. april 2014 18.24
DOPING-ATHLETICS/POWELL
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kingston - Jamajška protidopinška agencija je na današnjem zasedanju v Kingstonu nekdanjega svetovnega rekorderja v teku na 100 metrov, padlega šprinterskega zvezdnika Asafo Powlla, ki je lanskega junija po državnem prvenstvu padel na dopinškem preizkusu (odkrili so mu jemanje nedovoljenega oksilofrona), suspendirala za 18 mesecev. Kazen je začela veljati na dan oddaje vzorca, torej 21. junija lani, kar pomeni, da se bo lahko atlet, ki je leta 2008 pretekel stometrsko znamko v magičnih 9,74 sekunde, na steze vrnil že 20. decembra letos.

Jamajška protidopinška komisija (JADCO) je enako kazen že izrekla tudi Asafovi nekdanji reprezentančni kolegici Sherone Simpson, oba pa sta po razkritju dopinške afere s prstom pokazala na fizioterapevta Chrisa Xuereba, ki je skrbel za prehranske dodatke. Simpsonovo, sicer dobitnico treh odličij na treh zaporednih olimpijskih igrah, so kaznovali pred dvema dnevoma, v tekmovalni pogon pa se bo prav tako lahko vrnila 20. decembra.