Tudi Hadalin na stopničkah v Čilu

Slovenski smučarji so se udeležili tekem južnoameriškega pokala in v okrnjeni konkurenci dosegli nekaj vidnejših uvrstitev.

Objavljeno
28. avgust 2016 11.01
acr smučarji
A. V.
A. V.

Santiago de Chile - Slovenski alpski smučarji se na novo tekmovalno sezono pripravljajo na Južni polobli v Čilu. V okviru priprav so se Slovenci udeležili tudi tekem južnoameriškega pokala in v okrnjeni konkurenci dosegli nekaj vidnejših uvrstitev. Po Klemenu Kosiju je zmago slavil še Štefan Hadalin.

Južnoameriški pokal se je tako nadaljeval z veleslalomsko preizkušnjo v čilskem El Coloradu. Po prvem mestu Klemna Kosija na včerajšnjem superveleslalomu v Valle Nevadu, je najvišjo stopničko tudi tokrat zasedel naš smučar. To je bil Štefan Hadalin, ki je s časom 1:37.86 za pol sekunde ugnal Nemca Dominika Schweigerja in za 0.52 stotink reprezentančnega kolega Miho Hrobata. Hiter je bil tudi Kosi, ki je tokrat zasedel četrto mesto (+0.70), Aljaž Dvornik je bil 9., Martin Čater 10., Tilen Debelak pa 13.

V minulih dneh so nastopili na veleslalomu in slalomu brazilskega državnega prvenstva, na katerih so na stopničke prišli Miha Hrobat, Žan Kranjec in Štefan Hadalin.