Tudi tisoč udarcev ni bilo dovolj za Rusinjo

Mariborčanka Nuša Rajher je bila znova peta na svetovnem prvenstvu v tekvondoju.

Objavljeno
16. maj 2015 01.05
mdr/OI London
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Čeljabinsk - Za doslej najboljšo slovensko uvrstitev na 22. svetovnem prvenstvu v tekvondoju olimpijskega združenja WTF je poskrbela Nuša Rajher, ki se je spet prebila v četrtfinale kategorije nad 73 kg. Tako je ponovila uspeh izpred dveh let v Puebli, kjer je prav tako delila 5. mesto.

Čeprav se je Rajherjeva po porodu (16. oktobra lani) komaj dobro vrnila na blazine, se je v dvorani Traktor danes borila kot levinja. Potem ko je najprej na zlato točko v podaljšku s 5:4 strla odpor Španke Rosane Simon Alamo, svetovne prvakinje iz Københavna '09 in leto zatem še najboljše na EP, je v drugem dvoboju s 5:3 ugnala še 190 cm visoko afriško prvakinjo, Maročanko Wiam Dislam.

Na zadnji stopnici pred zmagovalnim odrom se je 31-letni Mariborčanki na žalost ustavilo, je pa res, da je imela v četrtfinalu opraviti z Olgo Ivanovo, branilko zlate lovorike iz Pueble '13. Ruska tekvondoistka je upravičila vlogo favoritinje, že v 1. rundi vodila s 3:0, nakar je iz minute v minuto povečevala prednost - do končnih 8:0. Čeprav je bila Rajherjeva zlasti v 3. rundi precej aktivnejša in je tekmico obstreljevala z vsemi mogočimi udarci, elektronske naprave niso zabeležile niti enega.

»Še sama sem se čudila, kako da Olgin oklep ni zaznal nobenega udarca, čeprav sem vanj sprožila 1000 udarcev,« je omenila tekvondoistka kluba Branik Hwarang, ki pa se na to ni izgovarjala. »Za prvi borbi sem izbrala pravilno taktiko, za tretjo pa napačno. Ko je Ivanova prišla do vodstva s 3:0, se je zaprla, zato sem morala iti na vse ali nič,« je razkrila in dodala, da je 5. mesto sicer vrhunski dosežek, ni pa kolajna, ki si jo je tako zelo želela.

V boj zanjo se bo jutri od naših podal Ivan Trajkovič (nad 87 kg), bronasti s prejšnjega SP v Puebli, ki se bo po prostem 1. krogu v drugem spoprijel z zmagovalcem dvoboja med Nigerijcem Chiko Chukwumerijem in Kanadčanom Jordanom Stewartom.