Tudi z rezervisti v Romuniji brez praske

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na sedmi tekmi evropske lige s 3:0 premagala tudi Romunijo. Jutri še ena tekma.

Objavljeno
31. julij 2015 20.35
regent/ODBOJKA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Craiova - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca nadaljuje svoj izjemni niz predstav v evropski ligi. Tudi na sedmi tekmi so varovanci selektorja Andree Gianija ostali neporaženi, v Craiovi so s 3:0 (14, 22, 17) premagali Romunijo. Tako še naprej kraljujejo na vrhu v skupini B in ohranjajo odlične možnosti za napredovanje na zaključni turnir.

Tokrat so Slovenci igrali z nekoliko spremenjeno postavo, brez Mitje Gasparinija in Danijela Koncilje, Giani pa je, da bi razbremenil organizatorja igre Dejana Vinčića in sprejemalca Klemna Čebulja, priložnost ponudil številnim igralcem s klopi, ki pa prav tako niso imeli nobenih težav proti sila povprečnemu tekmecu. Tonček Štern, Uroš Pavlović in Gregor Ropret, ki v prvih tekmah niso veliko igrali, so tako upravičili Gianijevo zaupanje ter dokazali, da na njih lahko resno računa.

Kot sprejemalca sta tekmo začela Tine Urnaut ter Alen Šket in imela v začetku nekaj težav. Domači so povedli z 10:7, a Slovenci so nato odgovorili delnim izidom 11:1. Zanj je z dobrimi servisi poskrbel Pavlović, s svojimi napakami pa so pomagali tudi Romuni. Tako so slovenski odbojkarji prišli do visokega vodstva in hitro dali vedeti, da gostitelji v prvem nizu nimajo več možnosti.

Visoko so Slovenci vodili tudi v drugem nizu, za kar je bila zaslužna zlasti naveza Ropret - Štern. Sprejem je bil že mnogo boljši kot v prvem. Po dveh servisih Ropreta so domači dvakrat žogo poslali na roko Šterna, ki je to znal izkoristiti in na semaforju je bilo 6:11. Toda nato se razigral domači blok, s štirimi blok točkami so prišli do izenačenja (12:12). Giani je tako prvič na tekmi vzel odmor. Njegova navodila so zalegla, saj so Slovenci po bloku Šketa že na tehnični odmor odšli s štirimi točkami prednosti. Do konca niza so se Romuni nekajkrat približali na dve točki zaostanka, toda Alen Pajenk s servisi in Tine Urnaut z napadalnimi akcijami jima več nista dopustila.

V tretjem nizu so Slovenci že vodili z 11:6 in drveli proti zmagi, toda gostitelji so se še približali na 13:14. Servisi Pajenka in blok Pavlovića so znova ustvarili več razlike. Ob koncu je priložnost za igro dobil še Jan Klobučar, Slovenci pa so zaslugi zanesljive igre prav vseh niz gladko pripeljali do konca.

Ekipi se bosta v soboto pomerili še enkrat.

Evropska liga, 7. kolo:

Romunija - Slovenija 0:3 (-14, -22, -17)

Dvorana Polivalenta, gledalcev 220, sodnika: Pindral (Poljska), Kozlovskij (Ukrajina).

Romunija: Dascalu, Balhaceanu, Cherbeleata, Maries, Ene 4, Gheorghita 12, Bala 7, Lica 13, Borota, Spinu 3, Georgescu, Laza.

Slovenija: Pajenk 10, Šket 9, Vinčić, Klobučar, Kovačič, Pokeršnik, Ropret 2, Urnaut 11, Čebulj 1, Štern 13, Pavlović 8.