Tyson Fury vrnil šampionska pasova

Za položaj prvaka po verzijah WBO in WBA se bosta predvidoma spopadla Ukrajinec Vladimir Kličko in britanski boksar Anthony Joshua.

Objavljeno
13. oktober 2016 10.36
BOX/
A. M.
A. M.

London − Boksarski zvezdnik Tyson Fury je vrnil šampionska pasova po verzijah WBO in WBA v težki kategoriji, ki ju je novembra lani s presenetljivo zmago v ringu odvzel dotedanjemu prvaku Vladimirju Kličku. Za to se je 28-letni Britanec odločil, da bi se osredotočil na zdravljenje in okrevanje, so sporočili njegovi promotorji Hennessy Sports. »Trenutno sem nesposoben braniti naslove in odločil sem se za zelo težko in čustveno potezo, da jih uradno vrnem in naslednjemu v vrsti izzivalcev želim le vse najboljše,« je sporočil boksar.

Toda šampionska pasova bi Furyju tako ali tako odvzeli, potem ko je pred kratkim padel na dopinškem testu in že drugič odpovedal povratni dvoboj proti Kličku. Britanska boksarska zveza bi morala o tem odločati jutri, a jo je zdaj že nekdanji prvak s svojo odločitvijo prehitel. Fury, ki je na začetku meseca že napovedal konec kariere, a si potem po vsega nekaj urah premislil, je pred časom v pogovoru za revijo Rolling Stone priznal, da trpi za manično depresijo, za zdravljenje katere je po svojih besedah posegel tudi po kokainu.

Za šampionska pasova, ki sta ostala brez lastnika, se bosta zdaj najverjetneje spopadla Ukrajinec Vladimir Kličko in britanski boksar Anthony Joshua. Po poročanju Guardiana pogajanja o njunem dvoboju že potekajo, promotor Eddie Hearn pa si menda prizadeva, da bi ga organizirali še pred iztekom letošnjega leta.