Urnaut uvodoma najučinkovitejši

Italijanski odbojkarski velikan Trentino je klubsko svetovno prvenstvo v Braziliji odprl z zmago s 3:0 nad Minasom.

Objavljeno
20. oktober 2016 16.44
Tine Urnaut
J. P.
J. P.

Belo Horizonte - V Braziliji te dni poteka klubsko svetovno prvenstvo v moški odbojki, na katerem slovenske barve kot sprejemalec italijanskega Trentina, ki je prejel posebno povabilo, zastopa reprezentančni kapetan in sprejemalec Tine Urnaut. Njegov kolektiv je bil uvodoma prepričljivo, s 3:0 (23, 19, 23), boljši od gostitelja turnirja Minasa.

Korošec je vnovič opozoril nase kot najučinkovitejši mož na parketu, saj je prispeval 12 točk, od tega dve z blokoma, ostale pa s kar 59-odstotno uspešnim napadom. Sprejemalec Filippo Lanza, ki je bil ravno tako več kot polovično učinkovit, in češki korektor Jan Štokr sta dodala po 11 točk, enako kot na drugi strani mreže mladi Kubanec Yordan Bisset Astengo.

»Zame kot trenerja je bil to krstni nastop na klubskem svetovnem prvenstvu, torej moram biti z doseženim zadovoljen. Težko smo lovili ritem, še minuli konec tedna smo igrali v domačem prvenstvu, pot nas je izčrpala. Če se bomo želeli enakovredno kosati z ostalimi kandidati za vrh, bomo morali pokazati več,« je prepričan Angelo Lorenzetti, trener Trentina, ki ga zdaj čaka obračun z enim od dveh argentinskih predstavnikov v skupini, Bolivarjem.