Usain Bolt po novem še okleva

Šprinterski zvezdnik je že lep čas napovedoval, da se bo poslovil po SP '17, zdaj pa dopušča tudi podaljšanje kariere.

Objavljeno
25. januar 2016 23.51
J. P.
J. P.

Kingston - Jamajški atletski superzvezdnik in šprinterski šampion Usain Bolt ne izključuje več možnosti, da bi kariero podaljšal do olimpijskih iger leta 2020 na Japonskem. Po prvotnih predvidevanjih je 29-letni tekač nameraval bogato športno pot zapečatiti že prihodnje leto, po zadnjem vrhuncu na letošnjih olimpijskih igrah v Riu, a je zdaj razkril, da vendarle še okleva.

»Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Moj trener je prepričan, da lahko vztrajam do Tokia. Ne morem zatrditi, da bom dotlej tekmoval, toda trener me je opozoril, naj preneham govoriti o tekmovalnem slovesu,« je domači televizijski postaji zaupal šestkratni olimpijski zmagovalec v tekih na 100 in 200 metrov, ki sicer že dlje časa napoveduje, da bo sezul športne copate po svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Londonu.

Če bo ubogal trenerja Glena Millsa, bo v Tokiu tekmoval star 34 let, s čimer pa se pretirano ne obremenjuje: »S staranjem se trenažni proces spreminja. Ne vem, kako bi bilo vse skupaj videti pri 32 ali 34 letih, zame bi bilo najpomembneje, da bi tudi tedaj ostal v vrhu.«