Uspešen nastop mariborskih odbojkaric in ACH Volleyja

Odbojkarice Nove KBM Branik so v tretjem kolu srednjeevropske lige s 3:0 premagale Splitčanke, uspešen je bil tudi ACH Volley.

Objavljeno
13. oktober 2012 22.37
mpi/ calcit volleyball -novo kbm branik
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Odbojkarice Nove KBM Branik, ki v novi sezoni nastopajo v pomlajeni zasedbi, so v tretjem kolu srednjeevropske lige brez težav premagale Split (3:0).

Mariborčanke so igrale dobro, gostje bledo in če v njihovih vrstah ne bi bilo visoke in v napadu zelo uspešne Daniele Anđelić, bi Dalmatinke doživele še večjo katastrofo. Že uvodni niz je napovedoval prevlado odbojkaric slovenskega moštva, ki so po rezultatu 4:4 zaigrale učinkovito v napadu in zanesljivo v obrambi. Točke so ob zelo slabem bloku gostij osvajale v serijah, uvodni niz pa so dobile po le sedemnajstih minutah igre.

Tudi drugi je mineval v popolni premoči mariborske vrste. Ta je še naprej igrala zanesljivo v polju, zlasti dobro pa je izvajala začetne udarce, ki so gostjam povzročali veliko težav. Splitska ekipa je delovala neuigrano, njena največja hiba pa je bil izjemno slab sprejem. Mariborčanke so ob drugem tehničnem odmoru vodile za šest točk, do konca niza pa z zbrano igro še povišale prednost.

Začetek tretjega niza je poskrbel za izenačeno igo, kajti gostje so zaigrale bolj odločno, gostiteljice pa za spoznanje manj zanesljivo. Kljub temu so si do drugega tehničnega odmora priigrale pet točk prednosti, v nadaljevanju pa še stopnjevale ritem igre in brez težav osvojile še tretji niz.

»Vesela sem zmage, saj nam bo dala nov polet na prihodnjih tekmah. Igra naše mlade ekipe je bila dobra, a verjamem, da bo v nadaljevanju tekmovanja še boljša,« je povedala Mihela Planinšec, ki je bila tokrat prvič v vlogi kapetanke ekipe Nove KBM Branika.

Volley uspešno prek Doba

Ljubljana - Na evropski sceni so danes nastopili tudi odbojkarji ljubljanskega ACH Volleyja, ki so v tretjem kolu srednjeevropske lige s 3:1 ugnali Posojilnico Dob.Ekipa Posojilnice Doba, ki jo vodi slovenski strokovnjak Bogdan Kotnik in za katero igra kar pet Slovencev, se je pokazala kot izredno trdoživ tekmec in dvoboj še neporaženih ekip - razlika med tekmecema je bila, da so Slovenci obe tekmi dobili s 3:0, Korošci pa s 3:2 (Hypo Tirol, Kaposvar) - je bil negotov do konca.

Odločale so malenkosti, tako da bi se lahko končalo tudi drugače. Varovanci Luke Slabeta z igro niso navdušili, naredili so kar 40 neizsiljenih napak, večino pri servisih, toda na koncu so se vendarle veselili zmage. A njihova tokratna predstava je opozorilo, da bodo morali do začetka lige prvakov dvigniti raven igre. Zato pa dosti časa ne bodo imeli, saj bo že 24. oktobra v Ljubljani gostoval nemški Unterhaching, poroča slovenska tiskovna agencija.

Prav vsi nizi so bili izenačeni od začetka do konca. V prvem sta obe ekipi naredili ogromno napak pri servisih, a število teh je bilo uravnoteženo, tako da je zmagovalca odločala končnica. Gosti so sicer na začetku že vodili za tri točke, Ljubljančani, pri katerih je v napadu praktično igral le Alen Šket, pa največ za dve. Prav Šket pa je bil tragična figura niza, saj je pri izidu 22:23 dobil blok, kar je bilo odločilno za vodstvo gostov z 1:0.

Bleda igra ACH-ja se je nadaljevala tudi v drugem nizu. Slabe je iskal idealno postavo, Šketa je zamenjal z Remyjem Sidibejem, že prej Andreja Flajsa z Jasonom Jablonskyjem. A reči so se vsaj rezultatsko začele izboljševati pri zamenjavi podajalca, Gregor Ropret, ki je zamenjal Carlosa Morena, je skupaj s Sidibejem vendarle prinesel potrebno energijo. V drugem delu drugega niza so domači vendarle prevzeli pobudo, prišli do vodstva 19:16, ki so ga z manjšimi težavami obdržali do konca.

Ko je po seriji odličnih servisov Ropreta ACH povedel s 6:2 (tak rezultat je z asom dosegel prav Ropret), je bilo videti, da reči prihajajo na svoje mesto. Toda Kotnikovi varovanci, pri katerih sta zelo dobro igrala podajalec Rok Satler in Andrej Grut, so hitro vrnili udarec. Po zaostanku s 4:9 jim je dodatno vzpodbudo dalo nekaj blokov, tekmeca so začeli loviti. Na 18. točki so ga ravno z blokom tudi ujeli, nato pa tudi povedli z 23:20. Gostitelji so po treh zaporednih točkah izenačili, nato ubranili dve zaključni žogi, pri izidu 26:27 še eno, drugo za ACH Volley pa je izkoristil Sidibe.

Tudi četrti niz je bil izenačen, šele v končnici pa so Slabetovi varovanci vendarle strli koroški odpor.

Poraz Calcita

Kamnik - Odbojkarji Calcita Volleyballa so v 3. krogu srednjeevropske lige izgubili proti Hypu Tirolu Innsburcku z 2:3 (-21, 16, 18, -22, -7).

Kamničani, ki jih 24. oktobra v ljubljanskem Tivoliju čaka obračun šestnajstine finala pokala Cev proti švicarskemu Amriswilu, so se drugič pokazali domačim gledalcem z všečno in borbeno igro, vendar so na koncu le morali priznati premoč gostom iz Avstrije, sicer branilcem naslova.

O zmagovalcu je odločal peti niz, v katerem so gostje povedli s 5:1, Domači trener Marko Brumen je poskušal z nekaj menjavami vnesti svežino v igro, vendar tudi te poteze niso obrodile želenih sadov. Avstrijci so do konca niza prednost še povišali in se po dobrih dveh urah veselili zmage.