Utroša brez osmine finala in (verjetno) brez Ria

Najboljšemu slovenskemu badmintonistu sta na EP v Franciji za preboj med 16 najboljših zmanjkali le dve točki.

Objavljeno
27. april 2016 15.28
J. P.
J. P.

La Roche sur Yon - Najboljšemu slovenskemu badmintonistu Iztoku Utroši na evropskem prvenstvu posameznikov v Franciji ni veliko zmanjkalo do uvrstitve v osmino finala. Pravzaprav zgolj dve točki! Po uvodni zmagi z 2:0 (17, 20) nad višje rangiranim Litovcem Kestutisom Navickasom, 90. loparjem sveta, se je v drugem krogu spopadel s Hrvatom Zvonimirjem Đurkinjakom, ki je bil uvodoma prost, zato je lahko izkoristil svežino in Lendavčana po zelo izenačenem boju izločil z 2:1 (-17, 17, 20). S tem je član BK Mladost bržkone dokončno ostal brez možnosti za preboj na olimpijski turnir v Riu.

»S hrvaškim prvakom sva stara znanca z badmintonskih igrišč. Čeprav sem na svetovni lestvici uvrščen nekoliko višje, sem vedel, da bo dvoboj napet, zmagovalec pa ne bo znan do zadnje točke. Bil je to obračun, poln preobratov, tekmec pa je imel tudi nekaj sreče, saj se mu je v odločilnih trenutkih tretjega niza kar nekaj žogic zvalilo čez mrežo. A tudi to je del športa in tudi tovrstne poraze je potrebno športno prenesti. Kljub današnjemu razpletu sem s prikazanimi igrami zadovoljen, nekoliko manj pa z rezultatom,« je poudaril Utroša, sicer 118. igralec sveta.

Med dekleti je bila Kaja Stankovič v uvodnem krogu prosta, v drugo pa je naletela na previsoko oviro. Od nje je bila namreč z 2:0 (13, 17) boljša Belorusinja Alesja Zajcava, tako da Slovenko danes čaka zgolj še nastop v dvojicah. Tekmovala bo v navezi z Ano Marijo Šetina, na nasprotni strani mreže pa bosta četrti nosilki, Nemki Johanna Goliszewski in Carla Nelte.