V Beli hiši potrdil, da olimpijske igre bodo

Japonski premier Jošihide Suga med uradnim obiskom v ZDA govoril tudi o izvedbi največjega športnega tekmovanja v letu 2021.
Fotografija: Japonski premier Jošihide Suga je zatrdil, da olimpijske igre v Tokiu ne bodo odpovedali. FOTO: Tom Brenner Reuters
Odpri galerijo
Japonski premier Jošihide Suga je zatrdil, da olimpijske igre v Tokiu ne bodo odpovedali. FOTO: Tom Brenner Reuters

V zadnjih dneh so se na Japonskem spet pojavili dvomi o tem, ali bo Tokio olimpijske igre poleti res lahko izvedel. Glavni razlog skrbi so zaostrene koronske zdravstvene razmere v državi, a je japonski premier Jošihide Suga med uradnim obiskom v ZDA zatrdil, da igre poleti v Tokiu bodo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Japonska bo prisluhnila in upoštevala WHO in strokovnjake. Delamo vse v sodelovanju z znanstveniki, da bi lahko omogočili varne olimpijske igre,« je na skupni novinarski konferenci v Beli hiši, gostil ga je ameriški predsednik Joe Biden, o olimpijski temi dejal japonski predsednik vlade.

Japonski premier je poudaril tudi, da je z najnovejšim olimpijskim dogajanjem seznanil ameriškega gostitelja in mu povedal, da so na Japonskem odločeni poleti izvesti igre.

Tokio je nared za športni spektakel leta. FOTO: Issei Kato/Reuters
Tokio je nared za športni spektakel leta. FOTO: Issei Kato/Reuters


»Izrazil sem svoje prepričanje, da morajo biti olimpijske in paraolimpijske igre letos simbol svetovne enotnosti. Predsednik Biden je pri tem izrazil podporo,« je še dejal Suga in znova poudaril, da bodo na Japonskem nadaljevali delo in priprave na igre v Tokiu letos poleti.

Podobno stališče, ki ne dopušča možnosti odpovedi ali nove prestavitve iger, pa je že v petek izrazila tudi vodja organizacijskega odbora iger Seiko Hašimoto.

Preberite še:

Komentarji: