V boju za prestižno lovoriko tudi Pajenk

Na sklepnem turnirju lige prvakov v odbojki tudi Jastrzebski s slovenskim pridihom.

Objavljeno
22. marec 2014 15.10
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – Če je imela slovenska odbojka pred štirimi sezonami na sklepnem turnirju četverice lige prvakov svojega zastopnika v ACH Volleyju, bo ta konec tedna v Ankari naše barve branil reprezentančni bloker Alen Pajenk, član Jastrzebskega. Poljski predstavnik sicer velja za na papirju najslabši na turnirju.

Pajenkovo moštvo se bo v današnjem polfinalu udarilo s turškim gostiteljem Halkbankom, ki je pred sezono dvignil prah z razvpito potezo, ko je nekdanjemu zmagovalcu LP Trentinu izmaknil četverico udarnih igralcev na vseh ključnih položajih (brazilskega podajalca Raphaela, bolgarskega in kubanskega sprejemalca Mateja Kazijskega in Osmanyja Juantoreno ter grškega korektorja bosanskih korenin Mitarja Tzouritsa, ki pa je zaradi nedavne poškodbe vprašljiv), pa še trenerja Radostina Stojčeva za povrh. Moštvi sta se v tej sezoni dvakrat pomerili že v skupinskem delu LP, enkrat so zmagali Poljaki (3:2), drugič Turki (3:1), ki so se med sezono okrepili še z brazilskim blokerjem Luizom Mauriciem. Zdaj je zasedba domala popolna.

Jastrzebski se je nazadnje na F4 prebil v sezoni 2010/11, ko je zasedel 4. mesto, tudi tedaj je imel v svojih vrstah slovenskega reprezentanta – korektorja Mitjo Gasparinija. Izolan se je izkazal predvsem v malem finalu z moskovskim Dinamom, s 24 točkami je bil najučinkovitejši. »Želimo še nadgraditi tedanji uspeh,« poudarja prekaljeni Italijan na klopi poljskega prvoligaša Lorenzo Bernardi, z njim se strinja tudi Pajenk: »Svoje smo dosegli že z uvrstitvijo na sklepni turnir, a če se nam ponudi priložnost, bomo šli do konca.«

Prvi današnji polfinale bo povsem ruski. Zenit je trofejnejši tekmec, saj se je v zadnjih treh sezonah vselej znašel v najboljši trojici v LP, Belgorod Belogorje pa je višji (kar devet dvometrašev) in nevarnejši na papirju, saj gre za bajno bogatega ruskega prvoligaša z zares zvezdniško zasedbo na čelu z izjemnima tujcema Györgyjem Grozerjem (korektor) in Draganom Travico (podajalec) ter junakom zadnjega olimpijskega finala, Dmitrijem Muserskim. Obe moštvi blestita v domačem prvenstvu, izgubila sta le po enkrat, odločeni pa sta še tretje leto zapored zmagovalno lovoriko LP ponesti v Rusijo. Lanski zmagovalec Lokomotiv Novosibirsk je ne more braniti, saj je senzacionalno izpadel že po skupinskem delu.