V finalu Ljubljana Silverhawks in Kranj Alp Devils

Sokoli so v polfinalu DP v ameriškem nogometu z 21:0 odpravili Mariborčane, Alpski vragi pa s 47:7 Domžalčane.

Objavljeno
11. april 2016 19.13
J. P.
J. P.

Ljubljana - Osrednji del dneva ameriškega nogometa pri nas, ki ga bo 12. junija gostil domžalski Športni park, bo t. i. slovenski SuperBowl, finale državnega prvenstva, na njem pa se bosta pomerila favorizirani branilec lovorike Ljubljana Silverhawks in kranjsko moštvo Alp Devils. Oboji so se do polfinalnih zmag dokopali brez pretiranih težav.

Sokoli so upravičili vlogo nespornega favorita z zmago z 21:0 (7:0, 0:0, 0:0, 14:0) nad mariborskimi Generali, pa čeravno je zavoljo lažje poškodbe manjkal podajalec Anthony Gardner. Zamenjal ga je kar glavni trener Rok Štamcar, čelado in ščitnike pa si je vnovič nadel tudi Nejc Gselman, ki je nadomestil službeno odsotnega centra Matica Kriterja.

Kranjska zasedba pa je v Guncljah prav tako gladko, s 47:7, odpravila moštvo Domžal Tigers, sicer prvaka slovenskega drugoligaškega tekmovanja, šlo pa je za dvoboj ekip, ki letos nastopata v nekdanji ligi AAFL. »Nepozabna borba, toda Vragi so z glavami že na tekmi proti Patriotom, ki bo čez dva tedna v Zagrebu,« so v zmagovalnem moštvu zapisali na družbenem omrežju.