V Helsinkih neuspešna tudi Šutejeva

Na EP v Helsinkih sta danes v igri sva slovenska atleta. Tina Šutej je v skoku s palico že zaključila nastope.

Objavljeno
28. junij 2012 13.27
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Helsinki - Drugi dan atletskega evropskega prvenstva v Helsinkih se je odslovensek zasedbe predstavila Tina Šutej, a izpadla že v kvalifikacijah skoka s palico s 24. izidom (4,15 metra) tekmovanja.

Nekdanja mladinska svetovna podprvakinja, je imela obilo težav že na začetnih višinah; 4,05 in 4,15 m je zmogla šele v tretjih poskusih, na 4,25 m pa je nato končala tekmovanje, poroča STA.

»Začelo se je slabo. Že na ogrevanju nisem mogla vbosti palice, imeli pa smo tudi težave s spreminjajočim vetrom. Slednje mi ne bi smelo povzročati takih težav, kot mi jih je. Ko pa se je začela tekma, sem začetno višino dvakrat podrla, potem sem še enkrat tekla na zaletišču, da bi se ustavila in v drugem poskusu ob izteku časa za skok vendarle preskočila letvico. Psihično nisem najbolje pripravljena. Ne upam si vzeti trše palice in ker so bili pogoji slabši, se je tudi vse skupaj slabo izteklo,« je po neuspeho povedala slovenska rekorderka.

Šutejeva, ki zaključuje študij v ZDA, je pred tekmovanjem delila sedmo mesto po izidih sezone med prijavljenimi tekmovalkami. Vendar je 4,55 m dosegla že na začetku sezone, potem pa je imela obilo težav s poškodbami. V pravi ritem treningov je prišla šele v zadnjih tednih, zato je upala, da bo na EP nastopila uspešneje, kot se je izteklo. Dejala je, da ima največ težav s koncentracijo na tekmi.

»Na zaletišču preveč razmišljam, se sicer osredotočam na skok, vendar mi misli uhajajo drugam. Zato mi ne gre najbolje. Do olimpijskih iger je še mesec dni, kar je zelo malo. Skušala bom izboljšati formo, upam, da na najvišjo možno raven. Bo pa težko priti na raven, ki sem jo imela na začetku sezone,« je dodala Šutejeva.

Popoldne na potezi Rudolf

Na olimpijskem stadionu v Helsinkih bo ob 17.13 v drugi skupini polfinala na 800 m tekel Žan Rudolf, drugi slovenski predstavnik drugega dne EP.

Mladinec je že v prvem krogu kvalifikacij s tretjim časom vseh skupin, ko se je zelo približal tudi svojemu slovenskemu rekordu, dejal, da je njegova želja uvrstitev v finale, kar pa bo zelo težko. V finale se bodo namreč uvrstili le prvi in drugi iz vsake izmed treh skupin ter še dva najhitrejša izmed preostalih po času. Še pred začetkom sezone je bil glavni cilj Rudolfa, lani drugega na mladinskem evropskem prvenstvu, mladinsko svetovno prvenstvo, zato je njegov preboj v polfinale na prvem članskem tekmovanju uspešen začetek poti do olimpijskih iger leta 2016 v Braziliji.