v Mariboru navduševali Flisar, Štuhčeva, nogometaši in odbojkarice

Športna zveza Maribor je nagradila najboljše mariborske športnike za dosežke v minulem letu.

Objavljeno
11. marec 2015 20.30
Filip Flisar, svetovni prvak v smučarskem krosu, 26.1.2015, Maribor
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Športna zveza Maribora je danes v dvorani Tabor izbrala najboljše športnike in športnice minulega leta. V posamični konkurenci sta to postala alpska smučarka Ilka Štuhec, pri moških Filip Flisar, med ekipami pa nogometni klub Maribor in odbojkarice Nove KBM Branika.

Štuhčeva je že lani na OI v Sočiju osvojila dva vidna rezultata: 10. mesto v smuku in 13. v superveleslalomu, tudi v tej zimi pa že dosegla nekaj vidnih uvrstitev, nazadnje je bila v smuku za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu peta.

Prvi športni junak mesta je kajpak Flisar postal ob osvojitvi naslova svetovnega prvaka v Kreischbergu, medtem ko je kolajno v Sočiju nesrečno izgubil s padcem. Brkati smučar bo sicer ta konec tedna sezono zaključil s tekmama v Megevu.

Drugo mesto med posamezniki sta osvojila rokometašica Tjaša Stanko in alpski smučar Klemen Kosi, tretja pa sta bila atletinja Sonja Roman in plavalec Martin Bau.

Med kolektivnimi športi sta drugo mesto osvojili ekipi rokometašic in rokometašev, tretje mesto pa ekipi hokejistk in vaterpolistov. Zmagale so odbojkarice, ki imajo več naslovov najboljše ženske ekipe v mestu kot lovorik v prvenstvu in pokalu. Lani so postale državne prvakinje, v prvem delu letošnje sezone pa po enoletnem premoru tudi zmagovalke slovenskega pokala in interlige.

Nogometaši so po novem naslovu v prvenstvu celotno Slovenijo navdušili s ponovno uvrstitvijo v ligo prvakov, kjer so odščipnili točko tudi velikemu Chelseaju. Trener leta je postal strateg mariborskih nogometašev Ante Šimundža, ki je po pričakovani osvojitvi državnega naslova precej bolj nepričakovano nogometaše popeljal v ligo prvakov.