V Milano z najvišjimi cilji Zakrajšek

Kajakaše in kanuiste konec tedna čakajo tekme svetovnega pokala v šprintu na mirnih vodah v Milanu.

Objavljeno
30. april 2014 14.36
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Kajakaši in kanuisti bodo ta konec tedna v Milanu odprli sezono tekem svetovnega pokala v šprintu na mirnih vodah. Slovenska reprezentanca bo nastopila s šestimi tekmovalci, med katerimi najvišje meri kajakaš Jošt Zakrajšek.

Pred selitvijo na prizorišče, ki bo prihodnje leto gostilo tudi člansko SP, je prvi slovenski adut treniral s srbskimi tekmovalci v Bački Palanki. Na najdaljši razdalji je lani odlično nastopil na uvodni tekmi v Szegedu, kjer je bil četrti, ob tem pa je na treh tekmah svetovnega pokala zabeležil šest uvrstitev med najboljšo deseterico.

 

V kajaku na 500, 1000 in 5000 metrov bo na tekmi svetovnega pokala v sprintu premierno nastopil Simon Oven, ki je lani uspešno tekmoval v spustu na divjih vodah, letos pa se je posvetil nastopom na mirnih. Edina predstavnica med kajakašicami bo tokrat Anja Osterman. Dvojec Alan Apollonio - Simon Blaževič, ki se lahko pohvali s kolajno z evropskega mladinskega prvenstva pred dvema letoma, bo veslal na 500- in 1000-metrski razdalji. Nastopil bo tudi parakajakaš Dejan Fabčič, ki ga čaka tekmovanje na 200 metrov.

Svetovni pokal v Milanu se bo začel v petek s kvalifikacijami žensk na 500 metrov in moških na 1000 metrov, popoldne bodo sledili polfinali na omenjenih razdaljah ter kvalifikacije in polfinali moških na 500 metrov. V soboto so na programu ženski finali na 500 in moški na 1000 metrov, prve tekme v parakajaku ter kvalifikacije in polfinali na 200 metrov. Nedelja bo prinesla finale na 200 metrov, preostale tekme v parakajaku, moške finalne nastope na 500 metrov ter preizkušnje na najdaljši - 5000-metrski - razdalji.