V petkovem dopoldnevu dobra le Milerjeva

Slovenske plavalke se v današnjem dopoldnevu niso preveč dobro odrezale. Najboljši nastop je prikazala Tamara Miler.

pet, 09.12.2011, 14:44

Szczecin - V primerjavi z odličnimi četrtkovimi dosežki, so slovenski plavalci v petek dopoldan na evropskem prvenstvu v Szczecinu dosegli le povprečne izide, poroča STA. Najboljši je bil nastop Tamare Miler, ki je na 800 prosto dopoldan osvojila šesto mesto, kar bo na koncu bržkone pomenilo 16. mesto v Evropi.

Milerjeva je bila praktično edina svetla točka petkovega dopoldneva, saj je z 8:39,94 osebni rekord popravila za skoraj štiri sekunde in tako potrdila dobro delo v pripravljalnem obdobju.

Razen tega pa se je v slovenskem taboru zalomilo vsem po vrsti. Začelo se je že pri prvi nastopajoči Nini Sovinek, ki je za slovo od slovenske reprezentance osvojila 23. mesto na 100 mešano. Nad dosežkom 1:03,29 je bila razočarana: »Naredila sem neumno napako pri obratu s hrbtnega na prsni slog, kar zaletela sem se v zid. S tem sem imela težave že na razplavanju in res ne vem zakaj. Danes je bil izid 1:02,9 in polfinale
dosegljiv.«

Šestindvajsetletna plavalka, ki bo s plavalnim delom nadaljevala pri svojem zdajšnjem klubu Olimpiji, je v karieri doživljala različne vzpone in padce, najlepše spomine pa ima na sezono 2008, ko je nastopila tudi na olimpijskih igrah v Pekingu. Največje uspehe je Sovinekova dosegala na evropskih prvenstvih, kjer se je petkrat prebila med najboljših 16 plavalk.

Osvojeno 18. mesto, predvsem pa dosežek 2:27,43 na 200 prsno, je bilo prav tako manj od pričakovanj 17-letne Tjaše Vozel. »Ni čudno, da je bilo tako težko,« je povedala plavalka, ko je izvedela, da je prvo polovico preplavala v 1:10,3 minute in nadaljevala: »Prehitro sem začela in na koncu sem mislila, da zadnjih 25 metrov sploh ne bom preplavala. Povsem nezadovoljna vendarle nisem, saj sem letos začela dosegati precej konstantne izide, spremenila sem mišljenje in veliko pričakujem v prihodnjih letih.«

Velika pričakovanja imajo v slovenskem taboru popoldan, ko bo nastopilo kar pet plavalcev. Ravenčan Damir Dugonjič sodi v ožji krog kandidatov za medaljo na 100 prsno, Ilirijan Peter Mankoč, ki vedno najbolje nastopa na velikih tekmah, bo skupaj z Radovljičan Robijem Žbogarjem nastopil v finalu na 100 delfin, Fužinarjeva mladinska svetovna prvakinja Tjaša Oder pa v finalni skupini na 1500 m prosto. Še vedno pa je vprašljiv nastop Anje Čarman v finalu na 100 hrbtno, saj je v četrtek zvečer nepričakovano zbolela in preživela del noči v bolnišnici.

Zanimivo bo tudi v soboto, ko ima Slovenija za predtekmovanje prijavljenih kar 12 plavalcev.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se