V Solkanu še dve slovenski kolajni

Na SP v spustaškem šprintu v Solkanu so slovenski kanuisti osvoji srebro v dvosedu, kajakaši so bili bronasti.

Objavljeno
16. junij 2013 18.01
Veslanje/SP v spustu
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Solkan - Z ekipno tekmo kajakašev se je v Solkanu končalo SP v spustaškem sprintu. Zadnji dan so slovenski tekmovalci osvojili še dve kolajni: v kanuističnih dvosedih so bili srebrni, ekipno tekmo pa so kajkaši končali na tretjem mestu.

Za Slovenijo so med dvojci veslali Sašo Taljat/Luka Božič, Blaž Cof/Simon Hočevar in Peter Žnidaršič/Luka Žganjar, zaostali pa so le za Francozi, sicer najhitrejšimi že v prvi vožnji.

»Nisem pričakoval, da bom osvojil tri kolajne, sem si jih pa želel. Druga vožnja je bila popolna, težko bi odpeljali bolje, mogoče bi se sicer še dalo popraviti kakšno malenkost. Vlekli smo do konca in očitno se je izplačalo. Francozi so bili tri desetinke hitrejši, kar ni veliko, je pa tudi drugo mesto lep dosežek. Tudi v kanuju enosedu smo bili zelo dobri, za las smo bili četrti,« je povedal najuspešnejši slovenski tekmovalec prvenstva Cof, ki je osvojil dve srebrni in eno bronasto kolajno.

Med kajakaši so slovenske barve branili Vid Debeljak, Tim Kolar in Nejc Žnidarčič, v prvi vožnji postavili tretji čas, v drugo pa to mesto zadržali in se veselili novega odličja. Zmagali so Čehi pred Francozi.

»Mogoče smo pričakovali kaj več, vendar sta bili vožnji solidni, tako da sem zelo vesel. Kolajna bo doma dobila posebno mesto, proslavljati pa ne bom imel časa, saj me jutri že čaka matura,« je povedal Debeljak, za katerega je to prvo odličje s članskih prvenstev. Zadovoljen je bil tudi Tim Kolar: »Upal sem na medaljo, prepričan pa nisem bil, druge ekipe so močne, vsakič znova je treba biti boljši. Videli smo, da so razlike zelo majhne, tako da hitro ostaneš praznih rok, kar smo videli na evropskem prvenstvu, kjer smo bili z napako na koncu peti. Današnji vožnji nista bili idealni, sta pa bili solidni. Nekaj je še rezerve, tako da so izboljšave še možne.«

Med kanuisti je bila Slovenija v postavi Žganjar, Hočevar in Cof četrta. Zmagali so Francozi pred Čehi in Nemci. Sloveniji sta za medaljo zmanjkali le dve stotinki sekunde.

V petek sta Sloveniji prvi kolajni v Solkanu priveslala dvojca Sašo Taljat/Luka Božič (zlato) in Blaž Cof/Simon Hočevar (srebro), v soboto pa sta se z odličjema okitila še Žnidarčič, ki je med kajakaši osvojil srebro, in Cof, ki je med kanuisti dobil bron.