Valenčičeva v Belgijo namesto v Calcit

Slovenska odbojkarska reprezentantka, dosedanja članica Formule Formisa, je zvestobo obljubila Callantu Antwerpnu.

Objavljeno
11. januar 2017 14.27
vidic odbojka
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcita Ljubljane, ki jih danes (18, Lukna) čaka prvi dvoboj šestnajstine finala evropskega pokala CEV z Novo KBM Branik, v nadaljevanju sezone ne bodo mogle računati na pomoč reprezentančne sprejemalke Sare Valenčič. Primorka se je kot okrepitev v spomladanskem delu sezone omenjala po odhodu Tine Lipicer Samec na porodniško, a se je zataknilo zaradi administrativnih težav, novega delodajalca pa si je že našla v tujini.

Šestindvajsetlena Koprčanka, ki je nekoč Calcitovo majico že nosila, je prvi del sezone preživela pri prvoligašu Formuli Formisu, nadaljevala pa jo bo v Belgiji pri Callantu Antwerpnu, ki trenutno drži deseto mesto med elito. Zanjo to ne bo prva belgijska izkušnja, v sezoni 2012/13 si je kruh že služila pri zasedbi Dauphines Charleroi. Ob tem je igrala še pri francoskem drugoligašu Stelli Calaisu in na domačih parketih pri Luki Koper, Novi KBM Branik in GEN-I Volleyju.

»Pogodbo smo podpisali do konca sezone, v primeru obojestranskega interesa pa se lahko dogovorimo tudi za podaljšanje,« je pojasnila Valenčičeva, ki bo v Belgijo - v Antwerpnu bo tretja tujka - odpotovala jutri dopoldne. V začetni postavi Calcita, ki ga po novem vodi Italijan Nicola Negro, bo tako ob izkušeni Bolgarki Slavini Kolevi za uspešen sprejem in napad še naprej skrbela komaj 18-letna Gorenjka Pia Blažič.