Vasilij po drugem mestu blizu stopničk, prav tako Tina in Veronika

Na regati svetovnega pokala v Miamiju je Vasilij Žbogar na skupnem 7. mestu, prav tako Tina Mrak in Veronika Macarol.

Objavljeno
29. januar 2015 08.19
Jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak . Bernardin, 13.10. 2014
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Miami - Po tretjem dnevu jadralne regate za svetovni pokal v Miamiju je naboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar v razredu finn na 7. mestu. Izolan je zlasti dobro opravil z drugim plovom, ki ga je končal na drugem mestu, skupno pa pridobil eno mesto in je zdaj sedmi. Do stopničk ga loči 12 točk.

Povsem blizu najboljšim sta tudi Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470. Na sedmem mestu ju do najboljše trojice loči 15 točk. »Kljub drugačni napovedi moč vetra ni popustila, tako da smo že tretji dan jadrali po močnem vetru v jakosti od 18 do 22 vozlov. Veter je stalno obračal, zato je bilo zelo pomembno, da sva bili na poziciji, kjer je bolj pihalo in v pravem trenutku obračali, ko je tudi veter obrnil. V 'orco' nama je šlo dobro, na žalost pa so bili današnji štarti slabi in sva se morali prebijati iz ozadja. Danes sva zabeležili 13. in 7. mesto, tako da sva trenutno sedmi,« sta sporočili slovenski jadralki.

Do konca sta še dva redna tekmovalna dneva, danes in v petek sta predvidena še po dva plova, v soboto pa najboljših deset v posameznem razredu čaka plov za odličja, v katerem bodo, kot kaže, nastopili tudi vsi trije slovenski jadralci.