Vaterpolisti Branika prvič državni prvaki

Vaterpolisti Branika so na peti tekmi finala državnega prvenstva premagali Žusterno s 7:6 in osvojili naslov prvakov.

Objavljeno
15. junij 2014 01.41
VATERPOLO
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Maribor - Vaterpolisti mariborskega Branika so na peti tekmi finala državnega prvenstva premagali koprsko Žusterno s 7:6 in prvič v zgodovini osvojili naslov slovenskih prvakov.

Tudi tekma v Pristanu je bila polna preobratov. Favorizirani Mariborčani, ki so sezono odigrali v jadranski ligi, so v drugi četrtini povedli že s 3:0, nato pa Koprčanom dopustili, da so se približali.

Po treh četrtinah je vse kazalo, da je tekma odločena, ko so gostitelji vodili že s 7:3. A to je bil račun brez krčmarja. Vaterpolisti Žusterne so se v zadnjem delu vrnili v igro in bržkone je bila odločilna petmetrovka Boruta Anzeljca, ki je minuto in 18 sekund pred koncem zgrešil za znižanje na 7:6. To je Kranjčan, ki igra na Obali, popravil 14 sekund pred koncem, a za preobrat je bilo takrat že prepozno.

Za Mariborčane, ki so letos osvojili tudi pokalni naslov, so zadeli Andrija Šulič, Matevž Pevec in Matej Rajšp (po 2) ter Luka Globovnik. Za Žusterno so bili uspešni Boško Krivičič in Borut Anzeljc (po 2) ter Nejc Potočnik in Uroš Fabič (po 1).