Vatovec še nikdar bolje, Maček slabo

Strelec Denis Vatovec je na tekmi svetovnega pokala v Nikoziji z 22. mestom v trapu vpisal najboljši dosežek doslej.

Objavljeno
24. marec 2016 14.02
J. P.
J. P.

Nikozija - Slovenski strelec Denis Vatovec je na tekmi svetovnega pokala v Nikoziji z 22. mestom v trapu vpisal svoj doslej najboljši dosežek na preizkušnjah te ravni, po drugi strani pa je povsem odpovedal Boštjan Maček, ki je dvodnevno preizkušnjo na Cipru končal na skromnem 59. mestu s 111 zadetimi letečimi tarčami oziroma šestimi manj od Vatovca. Tretji slovenski predstavnik Matej Žniderčič je v konkurenci 95 strelcev končal na 26. mestu s podrtimi 116 glinastimi golobi.

Vatovec, ki je bil po prvem dnevu in treh serijah na 28. mestu, je dobro odprl današnji del in zadel vseh 25 tarč, zavoljo 22 zadetkov v zadnji seriji pa nazadoval po razpredelnici, a vseeno popravil doslej najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu - 27. mesto iz nemškega Suhla leta 2008. Maček ni bil razpoložen, čemur pritrjujejo dosežki posameznih serij - dvakrat po 23 in 22 ter enkrat 21 tarč. Boljšo predstavo je prikazal Žniderčič in končal v prvi tretjini nastopajočih.

Strelce s puško šibrenico čakajo še tri preizkušnje svetovnega pokala: najprej bodo med 13. in 25. aprilom nastopili v olimpijskem Riu, nato med 1. in 11. junijem v San Marinu, med 20. in 29. junijem pa še v Bakuju. Finale sezone bo med 11. in 16. oktobrom v Rimu, še pred tem pa tekmovalce čaka eden od vrhuncev sezone - evropsko prvenstvo v (dvojnem) trapu in skitu med 4. in 12. julijem v italijanskem Lonatu.