Veitova in Mihalinčeva spet za las prekratki

Slovenskima tekačicama na 200 metrov se vse bolj izmika norma za avgustovsko svetovno prvenstvo v Pekingu.

Objavljeno
27. julij 2015 01.01
lvu_ATLETIKA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Nova Gorica - Sabini Veit (Štajerska Maribor) je drugi dan atletskega državnega prvenstva v Novi Gorici ob zmagi v teku na 200 metrov s časom 23,27 (veter -0,9 m/s) vnovič za las spodletela norma za nastop na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Pekingu (23,20). Blizu tovrstnega cilja je bila tudi drugouvrščena Maja Mihalinec (Velenje) s časom 23,37.

Mihalinčeva je bila blizu norme že dan prej ob zmagi in osebnem rekordu na 100 metrov, podobno kot Veitovi pa je spodletela že nekajkrat letos, sta jo pa tudi že dosegli, a ob premočni pomoči vetra. Obe sta kajpak razočarani, ker se jima spet ni posrečilo, novo priložnost pa bosta imeli prihodnji teden na balkanskem prvenstvu v Romuniji.

»Vikend je bil zame zelo naporen, še v četrtek sem tekla na 200 metrov. Letos nima prave sreče z razmerami in vetrom, a sem že ves čas blizu norme. Vseeno sem zadovoljna, že od prve tekme sem čakala na osebni rekord in ga zdaj končno tudi izboljšala. V malo močnejši konkurenci pa bi gotovo tekla še nekoliko hitreje. Sem optimistična, ker vem, da imam normo v nogah,« je po zmagi na 100 metrov in drugem mestu na 200 zatrdila Mihalinčeva.

Rok za mednarodne norme za Peking je sicer 10. avgust, v žepu pa jo ima že Luka Janežič na 400 metrov, ki je danes z izenačenim osebnim rekordom zmagal na 200 metrov (20,88). Kriterije za svetovno prvenstvo so poleg Janežiča izpolnili še Martina Ratej v metu kopja, ki je v Novi Gorici zaradi nastopa na diamantni ligi v Londonu ni bilo, Tina Šutej, ki je ubranila naslov v skoku s palico (415), prvak na 800 metrov Žan Rudolf (1:55,29) in Maruša Mišmaš (3000 metrov z zaprekami), ki lahko po poškodbi gležnja že vadi in nastopa brez težav. Danes je ponovno odpravila izkušeno Sonjo Roman in zmagala s časom 9:47,95.