Veitovi mišica preprečila finalni nastop

Na atletskem mitingu v St. Pöltnu se je slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej veselila zmage (431 cm).

Objavljeno
27. maj 2016 10.45
ATHLETICS-DIAMOND-GBR
J. P.
J. P.

St. Pölten - Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej, sicer članica Massa, se je s preskočenimi 431 centimetri veselila zmage na atletskem mitingu v avstrijskem St. Pöltnu. »Miting je bil na višji ravni kot prejšnji v Ljubljani. Vremenske razmere so bile zahtevne, veter je v sunkih pihal v prsi. Vseeno sem sestavila solidne skoke in sem zadovoljna,« je strnila vtise 27-letna Šutejeva.

Sabina Veit (Štajerska Maribor) je na 100 metrov tekla zgolj v kvalifikacijah (11,63). »Finala se nisem udeležila, saj mi je zategnilo zadnjo ložo na stegenski mišici in zato nisem tekla na polno niti na 200 metrov (23,70). Vseeno pa se s svojo prvo tekmo v sezoni zadovoljna,« je poudarila izkušena 30-letna Veitova.

V soboto pa bo v Slovenski Bistrici potekal tradicionalni 16. mednarodni miting s Stepišnikovim memorialom v metu kladiva. Prijavljenih je več kot 300 tekmovalcev iz dvanajstih držav, med njimi nekaj uspešnih tujcev (denimo dvoranski evropski podprvak v suvanju krogle, Srb Asmir Kolašinac), ter najboljša slovenska atletinja zadnjih let Martina Ratej in obetavni Luka Janežič, ki imata že potrjeni olimpijski normi za Rio.