Velika zmaga Slovencev nad Italijani

Slovenska izbrana vrsta v floorballu na kvalifikacijskem turnirju za SP pred domačimi navijači na Podnu že drugič uspešna.

Objavljeno
04. februar 2016 23.37
Janez Porenta
Janez Porenta

Škofja Loka - Slovenska reprezentanca v floorballu je v tretjem dvoboju domačega kvalifikacijskega turnirja za nastop na decembrskem svetovnem prvenstvu v Latviji, ki ga še do sobote gosti nabito polna škofjeloška dvorana Poden, vpisala drugo, izjemno pomembno zmago. Izbranci selektorja Gorazda Tomca so namreč z 8:4 odpravili Italijo, resno tekmico za osvojitev enega od prvih treh mest, ki omogočajo pot v Latvijo (tja se namreč uvrstijo po dve najboljši zasedbi iz vsake kvalifikacijske skupine in dve najprepričljivejši tretjeuvrščeni moštvi).

Da so Slovenci po sredinem uspehu nad Liechtensteinom prišli po še drugo zaporedno zmago, se je pokazalo že po 18 sekundah, ko so po zaslugi najboljšega igralca tekme, trikratnega strelca Luke Časarja (dodal je še eno podajo), vodili z 1:0. Ključna pa je bila končnica prve tretjine, ko so gostitelji v treh minutah trikrat zatresli tekmečevo mrežo in izdatneje izšli. V drugem delu so naskok zadržali, v tretjem pa prek Roka Korošca dvakrat izkoristili številčno premoč na parketu. Podobno kot jo je začel, je obračun tudi končal Časar, ki je osem sekund pred koncem uspešno sprožil v okvir praznih italijanskih vrat in postavil izid tekme - 8:4.

Poleg Časarja (3) in Korošca (2) sta se med strelce vpisala še Anže Burnik (dvakrat) in Sašo Bizjak, omeniti pa velja še odličnega čuvaja mreže Benjamina Bajca, ki je imel iz tretjine v tretjino težje delo, naposled pa je zbral kar 22 obramb. Italija je sicer višje rangirana reprezentanca od Slovenije, podobno kot jutrišnja tekmica Srbija, ki je uvrščena sedem mest pred našimi fanti, na 20. mesto. Dvoboj na Podnu bo, kot je že običajno, ob 19.30. Danes so Srbi odpravili Liechtenstein z 9:2, v derbiju skupine pa je bila Češka s 5:3 boljša od Norveške in zadržala vodilno mesto na razpredelnici (6 točk), Slovenija je trenutno tretja z enakim številom točk (4) kot sobotna tekmica Norveška in Srbija.

SLOVENIJA : ITALIJA 8:4 (4:1, 1:1, 3:2)

Strelci: 1:0 - Časar (Košir, 1.), 1:1 - Amstutz (Ludolini, 7.), 2:1 - Burnik (Košir, 17.), 3:1 - Časar (19.), 4:1 - Bizjak (Lavtar, 20.), 4:2 - Ilmer (38./PP1), 5:2 - Burnik (Košir, 39.), 6:2 - Korošec (Časar, 42./PP1), 6:3 - Ilmer (Bresciani, 45./PP1), 7:3 - Korošec (Košir, 47./PP1), 7:4 - Hardegger (Amstutz, 50.), 8:4 - Časar (60./EN).

SLOVENIJA: Benjamin Bajec, Peter Knific; Miha Pustavrh, Rok Korošec, Robert Košir, Luka Časar, Anže Burnik; Matej Mesec, Anže Lebinger, Sašo Bizjak, Luka Lavtar, Luka Šturm; Anže Šneberger, Blaž Kavčič, Tilen Vehovec, Anže Pristavec, Miran Likar; Nik Oman, Jan Stražišar, Gašper Triler; trener: Gorazd Tomc.