Venti sreča spet obrnila hrbet

Enako kot v torek je bil slovenski strelec na svetovnem pokalu v Indiji za las prekratek za veliki finale z MK puško na 50 m.

Objavljeno
01. marec 2017 10.45
mpi strelci
J. P.
J. P.

New Delhi - Slovenskemu strelcu Kevinu Venti je na tekmi svetovnega pokala v Indiji sreča (še enkrat) obrnila hrbet, saj je s 549 zadetimi krogi zasedel enajsto mesto z malokalibrsko pištolo na 50 metrov, enako kot že dan poprej pa mu je do razstreljevanja za veliki finale osmerice zmanjkal en sam krog. Za najboljši dosežek slovenske trojice - tekmoval je tudi Robert Markoja - je že včeraj poskrbel zimzeleni Rajmond Debevec z desetim mestom z malokalibrsko puško leže, za velikim finalom je zaostal za pičlega 0,6 kroga.

Z novim svetovnim rekordom se je zmage danes veselil Indijec Jitu Rai, ki je v finalu zadel 230,1 kroga, na stopničkah sta mu družbo delala zmagovalec kvalifikacij, rojak Amanpreet Singh (226,9), in Iranec Vahid Golkhandan (208,0). Venta je danes pokazal spremenljivo predstavo, še boljšo uvrstitev pa s po 89 krogi zapravil v tretji in četrti seriji. Najboljši je bil nato v peti, ko je zadel odličnih 97 krogov, po enkrat pa tudi 93, 91 in 90 krogov.