Veronika Domjan opravila s konkurenco

Obetavna slovenska atletinja je bila lani na zimskem evropskem pokalu bronasta, letos pa v Aradu celo zlata.

Objavljeno
13. marec 2016 18.23
J. P.
J. P.

Arad - Obetavna slovenska atletinja Veronika Domjan (Ptuj) je na zimskem evropskem pokalu v metih v romunskem Aradu popravila svoj lanski dosežek, ko je bila bronasta, in opravila z vso konkurenco v metu diska med mlajšimi članicami do 23 let. Orodje je zalučala 54,04 metra daleč, kar pa je še vedno krepko manj kot 27. februarja, ko je na svoji prvi letošnji tekmi na Ptuju zmogla kar 59,51 metra, s čimer je pošteno popravila lanski lasten državni rekord in za manj kot meter in pol zaostala za normo za nastop na olimpijskih igrah v Riu (61 metrov).

Danes ji je še najbližje prišla Finka Salla Sipponen (53,15 metra). »Zadovoljna sem z odličjem, tudi izid je zadovoljiv. Tekma je bila zelo zgodaj, glede na razmere sem dala vse od sebe in se, kot iz vsake preizkušnje, tudi nekaj naučila. Lahko bi sicer izvlekla še več, sem pa zato nekaj rezerve pustila za poletno sezono, v kateri že imam normo za člansko evropsko prvenstvo. S trenerjem Gorazdom Rajherjem sva v pripravah delala na vseh prvinah meta diska, največ rezerv pa imam v izpopolnjevanju tehnike glede na večjo moč kot v minulih letih,« je pojasnila Domjanova.

V članski konkurenci je slovenski rekorder v metu kopja Matija Kranjc (Mass) zasedel peto mesto (75,05 metra), Nejc Pleško (Olimpija) pa je bil s kladivom deveti (69,62 metra), medtem ko se je zmage veselil olimpijski zmagovalec in svetovni prvak, Madžar Krisztian Pars (75,21 metra). Med mlajšimi člani je bil Blaž Zupančič (Mass) šesti v suvanju krogle (16,88 metra), Claudia Štravs (Olimpija) pa med mlajšimi članicami med metalkami kladiva deseta (58,32 metra).