Veslaško SP: Hrvat zanesljivo v polfinale

Slovenski veslač Rajko Hrvat je na svetovnem prvenstvu odlično nastopil v četrtfinalu in napredoval z drugim časom.

Objavljeno
02. september 2015 14.08
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Aiguebelette - Lahki skifist Rajko Hrvat je na svetovnem prvenstvu v Aiguebelettu uspešno prestal četrtfinalni nastop in se z drugim časom prebil v četrtkov polfinale.

Veslači v današnjem četrtfinalu niso imeli ugodnih pogojev, saj so se temperature po včerajšnjem dežju spustile pod dvajset stopinj, kar pa Hrvata ni zmotilo in je uresničil svoje napovedi o veslanju na zmago.

Rajko Hrvat je nastopil v drugi četrtfinalni skupini in prepričljivo zmagal s časom 7:00,98. Slovenski veslač je bil po petstotih metrih na drugem mestu, s sekundo zaostanka za Nemcem Konstantinom Steinhüblom, nato pa se je prebil v ospredje in imel po polovici proge 52 stotink prednosti, po 1500 metrih pa že 2,69 sekunde. Hrvat je na koncu slavil s skoraj petimi sekundami prednosti pred Steinhüblom (7:05,97), tretji je bil Leon Garcia Renzo iz Peruja (7:11,28).

»Tekmo sem začel malo zadržano, saj je bilo danes tudi precej hladno. Zadržan start in počasnejših prvih 500 metrov je sicer tudi moj standard, takšen je moj zavesljaj. Potem pa sem nadgrajeval, se oddaljil in zadrževal hitrost in se odpeljal proti koncu v cilj. Tekma je bila nadgradnje tiste v predtekmovanju, tako da je ostalo še veliko rezerve za naprej. Jutri imam še polfinale in če bom tako nadaljeval, ne bo strahu,« je samozavesten slovenski veslač.

Poleg Rajka Hrvata so se v polfinale uvrstili še veslači Nove Zelandije, Italije, Belgije, Srbije, Madžarske, Poljske, Velike Britanije, ZDA in Hrvaške.

Lahki skifisti, četrtfinale (skupno)

1. Miloš Stanojević (Srb) 7:00,550

2. Rajko Hrvat (Slo) 7:00,980

3. Jamie Kirkwood (VB) 7:01,020

4. Gabor Csepregi (Mad) 7:01,630

5. Adam Ling (NZl) 7:01,680