Vikingi pokvarili debi drugega nabora lige NFL (VIDEO)

Navijači Chicaga so le dočakali Mitcha Trubiskyja v prvi postavi in niso bili razočarani, Minnesota pa je vseeno odnesla zmago.

Objavljeno
10. oktober 2017 10.57
FOOTBALL-NFL-CHI-MIN/
N. Gr.
N. Gr.

Chicago - Za navijači Chicago Bears je v ligi NFL mešan uvod v sezono. Poletna okrepitev Mike Glennon se na položaju podajalca ni znašel, zato konzervativnemu trenerju Johnu Foxu ni preostalo drugega, kot da že v 5. krogu v igro pošlje Mitcha Trubiskyja, ki ga je Chicago letos na naboru izbral kot drugega. 

Trubiskyjev začetek ni bil slab, a je bil daleč od popolnega, kar je za mladega igralca na najtežjem položaju v profesionalnem športu tudi razumljivo. Chicago je zadržal v igri, a je Kai Forbath s prostim strelom v zaključku prinesel zmago Minnesoti z 20:17 na gostovanju v Chicagu. 

Trubisky je tekmo zaključil s precej mizernimi 12 zaključenimi podajami iz 25 poizkusov, manj kot 130 osvojenimi jardi in podajo za zadetek, a je z nekaj meti pokazal, da je mnogo boljši igralec kot Glennon in da bi se sezona za Chicago lahko končala dobro, če bo hitro ujel ritem.

Na drugi strani tudi vikingi niso brez težav. Na začetku tekme se je poizkusil vrniti poškodovani podajalec Sam Bradford, a je zdržal le dve četrtini, v katerih je izgledal, kot da se komajda lahko premika, zato ga je za krmilom spet zamenjal Case Keenum. Prav slednji je v zadnjih dveh tednih dokazal, da se trenerju Miku Zimmerju ne bi smelo preveč muditi s povratkom Bradforda, saj je v njegovi odsotnosti lahko dostojna zamenjava.

Chicago je po novem porazu že daleč od končnice, Minnesota pa se kljub težavam še vedno vrti okrog mest, ki bi nogomet na sever ZDA prinesla tudi po novem letu.