Vse manj priložnosti Calcita za častni niz

Danes, ko ob 20. uri v Tivoliju gostuje Novara, zadnji domač dvoboj Calcita Ljubljane v odbojkarski ligi prvakinj.

Objavljeno
19. januar 2016 00.53
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Prvi cilj odbojkaric Calcita Ljubljane v predzadnjem dvoboju prvega dela lige prvakinj, zadnjem pred domačimi navijači v Tivoliju (danes, 20), je s korektno igro osvojiti prvi niz v krstni sezoni. Tekmec je kot naročen, italijanska Novara, ki je bila prejšnjič sicer boljša s 3:0.

Od prejšnjega medsebojnega dvoboja sta minila dobra dva meseca, v tem času se je spremenilo precej stvari. Tudi ta, da sta obe zasedbi ostali brez možnosti za napredovanje v izločilne boje in lahko zato današnji obračun pričakata neobremenjeno in brez rezultatskega pritiska. Novara, ki trenutno v domačem prvoligaškem tekmovanju zaseda tretje mesto z le točko zaostanka za vodilni Coneglianom, se je v vmesnem času okrepila z visokoraslo (191 cm) in izkušeno (29 let) ameriško reprezentančno sprejemalko Nicole Fawcett, ki lahko brez težav igra tudi na korektorskem položaju, obenem pa zamenjala trenerja - Luciana Pedullo je nasledil Marco Fenoglio.

Tudi v ljubljanski zasedbi je prišlo do ene spremembe, sprejemalsko linijo je namreč ojačala sprejemalka bolgarske izbrane vrste Slavina Koleva, na drugi strani pa trenerju Gašperju Ribiču preglavice povzročajo težave podajalke Mojce Božič (koleno) in blokerke Tine Grudina (gleženj). K sreči pa se je v kader po poškodbi vrnila vsaj brazilska organizatorka igre Cecilia Aragao. »V soboto smo po sredinih ligaških težavah s Formisom, ko smo bili še pod vtisom poraza v pokalnem finalu, odigrali dobro tekmo. Verjamem, da smo na pravi poti in da se bomo prej ko slej spravili na pričakovano raven,« si obeta trener Gašper Ribič.