Vuković določil potnike v Sofijo

Selektor slovenske odbojkarske reprezentance Veselin Vuković je določil igralce, ki bodo nasotopili na kvalifikacijskem turnirju za OI.

Objavljeno
06. maj 2012 22.11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Slovenski selektor Veselin Vuković in njegov pomočnik Tine Sattler sta danes razkrila imena odbojkašev, ki bodo potovali v Sofijo na kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah.

Vuković in Sattler sta se pri sestavi seznama oprla tudi na medicinsko osebje, ki je podalo svoje mnenje glede poškodb nekaterih potencialnih članov reprezentance. Tej bo vendarle lahko pomagal Matevž Kamnik, na mestu drugega organizatorja bo zaigral Rok Satler, na položaju prostega igralca pa bo nastopil Miha Plot.

»Vse smo dobro premislili in se odločili na podlagi številnih mnenj. Kamnik je vendarle bolje pripravljen, vsekakor pa v boljšem zdravstvenem stanju kot Čebron, zato gre z nami. Ropret je v tem trenutku najboljši igralec na tem položaju, tako da je bila tu odločitev še najlažja. Pri Škorcu je zadeva drugačna. Nedvomno je izkušen igralec in odličen športnik, toda za njim je slaba sezona, kjer se je bolj posvečal zahtevnemu delu v klubu. In temu primerna je tako tudi forma. Tudi od nas ne bi bilo pošteno, če bi na tako zahtevnem turnirju od njega zahtevali igro na vrhunski ravni,« je ob tem dejal selektor Vuković.

Reprezentanca bo v Sofijo odpotovala v ponedeljek zgodaj zjutraj z letalom z Dunaja.

Seznam slovenske odbojkarske reprezentance:

Dejan Vinčić, Rok Satler (organizatorja), Tine Urnaut, Andrej Flajs, Klemen Čebulj, Jan Planinc, Jan Pokeršnik (sprejemalci/napadalci), Alen Pajenk, Matej Vidič, Matevž Kamnik (blokerji), Mitja Gasparini (korektor) in Miha Plot (prosti igralec).