Wiggins odpovedal nastop na Touru

Aktualni prvak dirke po Franciji, Bradley Wiggins, zaradi težav s kolenom in bolezni ne bo tekmoval na letošnji izvedbi dirke.

Objavljeno
31. maj 2013 18.48
ap Italy Giro Cycling
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Iz britanskega kolesarskega moštva Sky so sporočili, da njihov član in branilec naslova dirke po Franciji, Bradley Wiggins, zaradi bolezni in težav z levim kolenom ne bo nastopil na letošnjem Touru. Ta bo potekal med 29. junijem in 21. julijem.

Wiggins je lani kot prvi Britanec slavil na dirki po Franciji, letos pa naj bi tam pomagal sotekmovalcu in kapetanu moštva Chrisu Froomu.

Britančeve načrte je pokvarila poškodba levega kolena, ki naj ne bi bila povezana s tisto, ki jo je utrpel na dirki po Italiji. Britanski kolesar je tam padel v sedmi etapi in si poškodoval desno koleno, za nameček pa je še zbolel (pljučna infekcija), kar je vodilo do predčasnega konca na dirki po Italiji.

»To je zame veliko razočaranje. Tam sem si zelo želel tekmovati, tako zaradi ekipe kot številnih gledalcev, vendar se to ne bo zgodilo. Zaradi svojih težav ne morem normalno trenirati in do začetka dirke ne bom ustrezno pripravljen. S tem sem se že sprijaznil, tako da čutim tudi olajšanje, saj mi ni treba skrbeti, ali se bom lahko pravočasno pripravil na dirko,« je dejal Wiggins, ki ostaja optimističen:

»Vem, kaj me čaka, saj sem si leta 2011 zlomil ključnico. Čaka me okrevanje, nato si bom zastavil nove cilje in se osredotočil nanje,« zaključuje Britanec.

Brailsford: Velika izguba

Britančevo odpoved nastopa na Touru je komentiral tudi direktor moštva Dave Brailsford: »Brad je zaradi bolezni in poškodbe presegel točko, na kateri bi se še lahko pripravil na dirko. Po tekmovanju na Giru ni mogel ni mogel ustrezno trenirati in potrebuje počitek. To je za nas velika izguba, da branilca naslova ne moremo prijaviti na dirko, a je šampion in se bo po okrevanju znova vrnil na zmagovalna pota,« je dejal Brailsford.

Ekipa Sky bo na Touru svoje upe polagala na Britanca Chrisa Frooma, Wigginsovo mesto »glavnega pomočnika« pa naj bi zasedel Avstralec Richie Porte.