Wiggins podaljšal s Skyem

Britanski kolesar Bradley Winggins bo tudi prihodnje leto nastopal za Sky, glavni cilj je zmaga na dirki med Parizom in Roubaixom.

Objavljeno
14. julij 2014 15.04
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Treviso - Britanski kolesar Bradley Wiggins je v pogovoru za italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport razkril, da je podaljšal pogodbo z moštvom Sky.

34-letni Wiggins letos ni bil izbran za nastop na sloviti dirki Po Franciji, na kateri je zmagal pred dvema letoma, a se je kljub temu odločil, da zavrne ponudbi moštev Orica GreenEdge in Garmin-Sharp, ostane pri svojem sedanjem moštvu in se posveti manjšim dirkam.

Britanec je uvodoma pojasnil, da se bo še naprej sodeloval na največjih kolesarskih dirkah, vendar z drugačnimi cilji: »V prihodnosti se ne bom več posvečal velikim etapnim dirkam (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta, op. p). Seveda bom nastopal na njih, vendar moj glavni cilj ne bo več zmaga.«

Wiggins meri na Pariz-Roubaix in enourne dirke

Bradley Wiggins je v nadaljevanju pogovora pojasnil svoje načrte za prihodnja leta: »Rad bi znova nastopil na dirki med Parizom in Roubaixom, tam so najlepše ceste na svetu in dirka sodi med najbolj fascinantne na svetu. Letos sem se je udeležil (zasedel je deveto mesto, op. p.), prihodnje leto pa bi rad zmagal, to bo moj največji cilj v letu 2015.«

Dirka med Parizom in Roubaixom je le eden izmed večjih načrtov Bradleyja Wigginsa, ki bi se v prihodnje rad posvetil še drugim dirkam: »Poskušal bom izboljšati rekord v enourni vožnji. Tega letos še ne nameravam uresničiti, poskusil pa bom naslednje leto, in to na svojem trenutnem kolesu, saj bom ostal v moštvu Sky,« je za konec pojasnil Wiggins.